Biserica Ortodoxă din Moldova alături de refugiații găzduiți în Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Biserica Ortodoxă din Moldova alături de refugiații găzduiți în Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

10:18, vineri, 1 aprilie, 2022 | Cuvinte-cheie: ,

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, parohiile din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni au organizat o amplă campanie de colectare a ajutoarelor umanitare pentru refugiații din Ucraina găzduiți în circumscripție.

Așadar, tone de ajutoare umanitare au fost colectate din parohiile din Protopopiat, dar și transportate de peste hotarele Republicii Moldova în cadrul unor proiecte de caritate. Acestea au fost distribuite la Centrele de Plasament temporar din teritoriu, cât și pe la casele enoriașilor care au cazat refugiați sau direct în parohii.

Ajutoarele constau în alimente neperisabile, produse igienico-sanitare, kituri de cazare (pături, pilote și cearceafuri), haine, încălțăminte, medicamente de prima necesitate, jucării și scutece pentru copii ș.m.a.

Pe fondul prelungirii crizei umanitare provocate de războiul din Ucraina, Biserica Ortodoxă din Moldova continuie amplele sale acțiuni social-filantropice, îndemnând cu dragoste implicarea tuturor fiilor ei duhovnicești în actele de caritate.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: https://protopopiat-criuleni-dubasari.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com