Header image

Biserica Ortodoxă, prima în topul încrederii populației

15:41, joi, 2 ianuarie, 2020 | Cuvinte-cheie: ,

Biserica Ortodoxă nu cedează poziția de lider la capitolul încredere. Cel puțin asta arată datele ultimului sondaj Barometrul Opiniei Publice.

Sociologii spun că nivelul de cunoaștere a societății civile în Republica Moldova este unul destul de scăzut, mai puțin de 20% au cunoștințe bune despre acest domeniu, în timp ce 34.3% nu cunosc ce înseamnă societate civilă. Doar 12.5% cunosc într-o anumită măsură despre activitățile diferitor organizații non-guvernamentale și doar 11.6% din total au interacționat cu un ONG în ultimii 3 ani.

Un nou sondaj arată care instituții se bucură de cea mai mare încredere Astfel, potrivit datelor, biserica se bucură de cea mai mare încredere și de cea mai mică neîncredere. Ea este urmată la acest capitol de Primărie, Președinție, Armată și mass-media. La capitolul cea mai mică încredere în organizații pot fi menționate: Partidele Politice, Parlamentul și Guvernul, dar și Sindicatele, Justiția, Procuratura, CNA, CEC.

Din organele de forță din Republica Moldova, cetățenii au cea mai mare încredere în Poliția de Frontieră – peste 50%, urmată de Inspectoratul General de Poliție – circa 45%, Inspectoratul Național de Patrulare – 40% și Procuratură – circa 35%. Cea mai mare neîncredere cetățenii o au față de Inspectoratul Național Patrulare – peste 60%. Sondajul a fost efectuat în perioada 7- 23 decembrie, pe un eșantion de 1187 de persoane. Marja de eroare fiind de +/- 2,84%.

Sursa: https://noi.md/

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com