Header image

Biserica Ortodoxă Rusă: Vizita Patriarhului Kirill în Republica Moldova nu a avut alt obiectiv decât cel religios

10:45, luni, 9 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Vizita Patriarhului Kirill în Republica Moldova a avut un caracter pastoral și alte obiective, care ar putea fi comparate în importanță cu acesta, nu au existat.

Declarația a fost făcută de şeful Departamentului Sinodal de Informare al Bisericii Ortodoxe, Vladimir Legoida, într-un interviu pentru publicația Kommersant, informează UNIMEDIA.

Totodată, Legoida a informat că, în perioada vizitei Patriarhului Kirill în Republica Moldova problema creării Episcopiei de Tiraspol și Dubăsari nu a fost discutată, deoarece asta „ar încălca ordinea bisericească, ar contrazice canoanele sacre ale Bisericii, aprobate de Părinții Bisericii în cadrul Sinoadelor Ecumenice și Locale”.

„În ultimii ani în Republica Moldova, ca și în alte țări europene, există o tendință de a se îndepărta de la valorile tradiționale, deseori din cauza unei dorințe de a obține un câștig economic sau politic de moment. Atât biserica, cât și oficialii sunt la fel de interesați să prevină o eventuală ruptură spirituală în societatea moldovenească,” a mai declarat Legoida.

Potrivit acestuia, printre cele mai stringente probleme cu care se confruntă Biserica Ortodoxă din Moldova se numără legile cu privire la cultele religioase și egalităţii şanselor, lipsa colaborării cu presa profesională laică, expulzarea bisericii din viața publică, precum și educația religioasă în școli.

Sursa: www.unimedia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com