Header image

Biserica Serbiei condamna parada gay de la Belgrad

12:05, miercuri, 24 septembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Biserica Ortodoxa a Serbiei a condamnat din nou Parada Gay planificata pe 28 septembrie la Belgrad.

Patriarhul Irineu a emis un comunicat in care afirma ca, potrivit Bisericii, parada este o adunatura “de necrezut” “impusa” Serbiei si Belgradului. Conform BOS, participantii la parada ar avea dreptul sa marsaluiasca, insa pe cheltuiala proprie si folosind fondurile “sefilor” lor.

“Aveti dreptul sa mergeti la parada, dar numai pe cheltuiala voastra si pe banii sefilor vostri – sau cum ii numiti – atat pentru parada cat si asigurarea ordinii publice, si nu pe cheltuiala Serbiei care a fost bombardata, devastata, degradata moral si economic, saracita, inundata si pusa la stalpul infamiei”, a subliniat BOS.

BOS s-a intrebat daca o “parada esentialmente absurda” ar trebui sa fie un motiv rational pentru cheltuirea, de catre guvern, a milioane pentru a proteja “o mana de cetateni” pentru un mars de cateva sute de metri in centrul Belgradului.

“Organizatorii acestei parade si mentorii lor din Europa nu si-au invatat lectiile dupa paradele anterioare”, a aratat BOS avertizand asupra posibilelor pericole pe care manifestarea le-ar putea provoca “de ambele parti”.

Biserica pretinde ca vasta majoritate a populatiei sarbe si-a exprimat rezistenta in timpul campaniilor Gay Parade din anii trecuti.

BOS a intrebat atat organizatorii cat si participantii la parada daca protectia “drepturilor lor private” poate fi atinsa prin “umilirea si calcarea in picioare a sentimentelor morale ale vastei majoritati a umanitatii.”

“Daca actul homosexual este justificat si ar trebui promovat, de ce nu se face la fel cu pedofilia ce este practicata pe scara larga in lumea occidentala?”, a intrebat BOS, intreband organizatorii paradei daca “sunt intr-atat de orbi de concupiscenta si egoismul lor astfel incat sa mobilizeze intregul aparat de stat pentru cauza lor.”

sursa Cuvantul Ortodox

Contact Form Powered By : XYZScripts.com