Header image

Biserica ”Sf. Ierarh Nicolae” din Durlești în veșmânt de sărbătoare

10:26, joi, 23 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Ziua pomenirii Aducerii Moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae de la Mira Lichiei la Bari, sau cum i se mai spune în popor Sfântul Nicolae de Vară, a fost una deosebită pentru creștinii din Durlești – toată suflarea binecredincioasă a localității s-a adunat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, pentru ca mai apoi să fie prezentă la ceremonia de sfințire a noilor porți pentru acest sfânt locaș.

Deosebitul eveniment a fost celebrat cu un serviciu divin oficiat de către Prot. Mitr. Zosima Toia, Protopop al  Sectorului III Chișinău, și un sobor de preoți care au venit să împărtășească marea bucurie cu creștinii din localitate.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a urmat un Te Deum de mulțumire, iar mai apoi credincioșii în frunte cu slujitorii altarului au înconjurat biserica citindu-se din Sf. Evanghelie.

Mai târziu, într-o atmosferă solemnă au fost sfințite porțile, care de azi înainte vor veghea la intrarea în ograda acestui sfânt așezământ și vor îndrepta pașii oamenilor de bună credință spre sfânta biserică.

În cuvântul său de felicitare, părintele Zosima a ținut să mulțumească ctitorilor acestei bineplăcute lucrări, pentru disponibilitatea și pentru gestul lor creștinesc, de a aduce bisericii din Durlești un dar atât de frumos  și în același timp extrem de necesar pentru sfântul locaș.

Sfinția Sa a mai menționat că acest gest exemplar nu va fi uitat niciodată și întotdeauna la sfintele slujbe, atât slujitorii, cât și mirenii își vor aduce aminte de această frumoasă jertfă, pomenind pururea în rugăciuni pe fiecare dintre ctitori.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă fraţească pentru toți creștinii prezenți la eveniment.

A consemnat Pr. Mihail Bortă

Contact Form Powered By : XYZScripts.com