Biserica Sf. Spiridon al Trimitundei anunță un nou proiect de înfrumusețare cu icoane în mozaic și invită la contribuție - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Biserica Sf. Spiridon al Trimitundei anunță un nou proiect de înfrumusețare cu icoane în mozaic și invită la contribuție

16:16, miercuri, 7 februarie, 2024 |

Într-un efort continuu de a împodobi și înfrumuseța lăcașul de cult, Biserica Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei din mun. Chișinău își propune și în acest an să aducă lumină și culoare prin realizarea unor noi lucrări în mozaic în interiorul bisericii.

Cu nădejde în Domnul, s-a luat hotărârea de a completa interiorul bisericii cu o icoană impunătoare în mozaic, reprezentând scena „Schimbarea la Față”, și două medalioane înscrise cu „IC XC – NI KA”. Parteneriatul pentru realizarea acestui proiect a fost încheiat recent cu firma specializată „S.C. Mozaic Creștin S.R.L.” din Iași.

Icoana în mozaic, ce va ilustra scena „Schimbarea la Față”, va avea o suprafață de 5 metri pătrați, cu un cost estimat de 8500 de euro. Valoarea unui medalion IC XC – NI KA este de 1100 de euro.

Este cu bucurie să anunțăm că cele 7 icoane mozaic montate anul trecut pe exteriorul bisericii au fost achitate integral, datorită darului lui Dumnezeu și contribuțiilor credincioșilor.

Pentru a acoperi cheltuielile acestui proiect, Biserica Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei se bazează pe generozitatea credincioșilor și a comunității. Orice contribuție, fie și pentru 1 cm² din mozaicul ce va da viață scenei „Schimbarea la Față”, sau din medalioanele „IC XC – NI KA”, este binevenită.

Pentru a acoperi cheltuielile, ne rugăm Domnului și contăm din nou pe ajutorul dvs.

Dacă doriți să vă implicați și să contribuiți la această inițiativă, vă invităm să achitați chiar și 1 cm² din mozaicul care va ilustra scena Schimbării la Față sau din medalioanele „IC XC – NI KA”. Detaliile pentru contribuții financiare pot fi găsite mai jos.

Ne ajută foarte mult și distribuirea acestui mesaj!
Dumnezeu primească jertfa! Mila Domnului și mijlocirea Sfinților peste noi toți, Amin!

Cu recunoștință, Preot Mihail Bortă, paroh al Bisericii Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei

***

Devino ctitor! Contribuie la pictura în mozaic!

Cum poți contribui?

Prin depunere de numerar sau virament bancar în următoarele conturi  ale Bisericii Sf. Spiridon:

BANCA TRANSILVANIA

NUME ȘI PRENUME: BORTA MIHAIL (Preot-paroh)
COD CLIENT (CIF BT): 5760132
LISTA IBAN-URI
RO11BTRLRONCRT0576013201 (RON)
RO58BTRLEURCRT0576013201 (EURO)

***

Rechizitele bancare pentru efectuarea transferurilor în LEI MOLDOVENEŞTI

BANCA VICTORIABANK 
4779 1800 0551 8866
MD89VI022520300000577MDL (LEI MDL)
MIHAIL BORTA
***

REVOLUT: @mihailbor

PAYPAL: paypal.me/BMihail (Preot-paroh Mihail Bortă)

Alte informații la tel.: +373 68559904, disponibil pe WhatsApp și Viber.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com