Header image

Biserica Sf. Voievozi din Ploieşti, obligată de instanţă să dărâme clopotniţa

11:06, marți, 10 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

Parohia Sfinţii Voievozi din Ploieşti este obligată de instanţă să dărâme clopotniţa, asta după ce mai mulţi ploieşteni au dat în judecată biserica, deranjaţi de zgomotul produs de clopot. Procesul s-a aflat pe rolul instanţei de contecios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova încă din anul 2009, iar instanţa de fond s-a pronunţat în favoarea reclamanţilor.

Sentinţa, dată în vara acestui an nu este una definitivă, şi a fost contestată la Curtea de Apel Ploieşti care urmează să se pronunţe astzăi în cauză. De data aceasta decizia va fi una definitivă.

Scandalul „clopotul” a început în anul 2009, atunci când mai multe persoane care aveau locuinţele în imediata apropiere a bisericii Sf. Voievozi au reclamat faptul că zgomotul produs de clopot le crează un real disconfort, clopotniţa fiind construită mult prea aproape de casele lor. Parohia, dar şi Primăria Ploieşti au fost chemate în judecată de COCA RADU AUREL ANTON, RIZEA GEORGE şi  RIZEA CORALIA care au cerut anularea autorizaţia de construire nr. 523/ 28.07.2008. Tribunalul Prahova a decis  „să oblige pârâta Parohia Sfintii Voievozi să demoleze, cu respectarea prevederilor legale incidente, construcţiile edificate de aceasta în baza respectivei autorizaţii. „

UPDATE: Curtea de Apel Ploieşti a amânat pentru data de 16 noiembrie pronunţarea în dosarul „Scandalul Clopotul” , zi în care se va decide dacă biserica Sfinţii Voiebozi din Ploieşti va fi nevită să dărâme clopotniţa.

sursa observatorulph.ro

biserica-sfintii-voievozi-ploiesti-vedere-fata

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com