Biserica Sfintei Maria Magdalena din Avdeevka  - Minune! A supraviețuit! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Biserica Sfintei Maria Magdalena din Avdeevka  – Minune! A supraviețuit!

22:18, luni, 19 februarie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

Biserica Sfintei Mironosițe Maria Magdalena din Avdeevka, este relativ intactă. Clădirile din jur au fost distruse.

Pe internet a fost prezentat un videoclip cu biserica Ucraineană Ortodoxă a Sfintei Maria Magdalena din Avdeevka (epicentrul războiului dintre Rusia și Ucraina). Videoclipul a fost publicat pe pagina web „Strana”. În imagini, se poate observa că biserica a suferit bombardamente, dar nu prezintă daune critice.

Zidurile au fost afectate de schije, podoaba de aur a cupolei principale a fost deteriorată, iar în anumite locuri au fost lovituri de proiectile care au provocat fragmentarea pereților. Clădirea bisericii cu două etaje aflată în apropiere a suferit mai multe pagube. Spațiile interioare au fost distruse, iar geamurile au fost sparte.

Locuințele din jurul bisericii au fost parțial sau complet distruse. Biserica Sfintei Maria Magdalena  – Minune! A supraviețuit!

Biserica Sfintei Maria Magdalena a fost construită în anul 2007 și a fost sfințită de Mitropolitul Kievului, Vladimir (Sabodan).

Anterior, Serviciul de Presă al Bisericii Ortodoxe Ucrainene scria despre un videoclip prezentat pe internet cu bombardarea bisericii Ucrainene Ortodoxe a Sfântului Ierarh Nicolae din Novomikhailivka.

Авдеевка2 / Video

Contact Form Powered By : XYZScripts.com