Header image

Bucură-te, Portăriţă bună, care deschizi credincioşilor uşile Raiului!

15:59, miercuri, 26 octombrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

În ziua pomenirii Icoanei Maicii Domnului „Portărița”, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la mănăstirea cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului „Portărița”, din or. Comrat.

Întâistătătorului i-au coliturghist PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat și un sobor preoțesc din cuprinsul Episcopiei de Sud.

În timpul serviciului divin, slujitorii Altarului dimpreună cu poporul binecredincios, s-au rugat pentru mijlocirea şi ajutorul Maicii Domnului – Stăpâna noastră de Dumnezeu Născătoare, în fața Tronului ceresc.

După oficierea Liturghiei, Vlădica Vladimir a felicitat obștea monahală și pelerinii cu prilejul sărbătoririi Hramului şi i-a îndemnat să fie cu dragoste și luare aminte față de învățătura Sfintei noastre Biserici Ortodoxe.

Cu un cuvânt de mulțumire a venit și Episcopul locului PS Anatolie, care a mulțumit Mitropolitului pentru grija părintească și bucuria de a liturghisi împreună, în această zi închinată Preasfintei Fecioare.

Drept amintire a rugăciunii comune de astăzi, credincioșii au primit din partea Mitropolitului binecuvântarea arhierească și câte o iconiță cu chipul Sf. Ierarh Gavriil (Bănulescu-Bodoni) de la mănăstirea Căpriana și a Sfintei Fericite Agafia de la mănăstirea Cușelăuca, canonizați recent de către Biserica Ortodoxă din Moldova.

Scurt istoric:

În ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ce s-a desfășurat în data de 11.02.2016, a fost luată decizia de a se înființa mănăstirea de călugărițe cu hramul „Icoana Maicii Domnului Iviron”, cu sediul, str. Fediko 20, mun. Comrat, UTA Gagauzia.

În calitate de stareță a fost desemnată monahia Eufrosinia (Uzun).

Schitul „Icoana Maicii Domnului de la Iviron” a fost întemeiat acum câțiva ani de părintele schiarhimandrit Ioan Peioglo, duhovnicul acestui sfânt așezământ.

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com