Bustul Arhimandritului Sofian Boghiu, expus în premieră la expoziția "Ziua Națională a Culturii - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Bustul Arhimandritului Sofian Boghiu, expus în premieră la expoziția „Ziua Națională a Culturii

15:12, luni, 15 ianuarie, 2024 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În perioada 11 ianuarie – 04 februarie 2024, Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din Chișinău găzduiește o expoziție specială organizată de Uniunea Artiștilor Plastici, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Primăria Municipiului Chișinău, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii.

Această expoziție reprezintă o platformă dedicată celebrării operei, valorii culturale și a creatorilor de valori culturale. Operele cele mai recente și valoroase din domeniile picturii, graficii, ceramicii, artelor textile și sculpturii sunt expuse pentru a evidenția evoluția artei contemporane.

Un moment remarcabil al expoziției este dezvăluirea în premieră a unui bust de bronz dedicat arhimandritului Sofian Boghiu, un mare duhovnic al României originar din Cuconeștii Vechi, Edineț. Bustul, realizat de sculptorul Valentin Vîrtosu, este o creație a grupului de inițiativă „Prietenii Părintelui Sofian”, parte a Asociației obștești „Noua Galilee”, condusă de preotul Mihail Bortă, paroh al bisericii „Sfântul Spiridon al Trimitundei” din Chișinău.

Pe postamentul din piatră de Cosăuți este redat textul: „Părintele Sofian Boghiu, duhovnic, smerit, răbdător, evlavios, rugător, blând, milostiv, 1912-2002”.

Expoziția dedicată Zilei Naționale a Culturii va putea fi admirată la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din capitală până pe 4 februarie 2024, oferind publicului o oportunitate unică de a experimenta și aprecia diversitatea și bogăția culturii contemporane.

cu referire la: https://www.facebook.com/uap.rmd/?locale=ro_RO

Contact Form Powered By : XYZScripts.com