Header image

„Califatul european”, anunțat într-un oraș suedez. Creștini amenințați: „Convertiți-vă sau muriți”

15:04, luni, 19 octombrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Comunitatea asiriana (crestina) din Gothenburg (Suedia) este ingrozita dupa ce mai multe mesaje de amenintare au aparut pe zidurile unor cladiri din oras. „Convertiti-va sau muriti” si „Califatul este aici” sunt cateva dintre aceste mesaje.

Politia a lansat o ancheta pentru a-i depista pe autori. Mesajele erau insotite de logo-ul ISIS. Markus Samuelsson a fost socat cand a descoperit, inscriptionate pe restaurantul sau, toate aceste amenintari. De asemenea, aparea si litera „N” in araba, semn folosit in Siria, prin care luptatorii ISIS erau directionati catre casele crestinilor.

Samuelsson este unul dintre cei 3.000 de asirieni crestini din acest oras suedez. „Am simtit dintr-o data fiori pe sira spinarii. Este ingrozitor, te simti amenintat”, a declarat acesta, citat de express.co.uk.

Gothenburg, aflat in sud-vestul tarii, este considera un cuib al extremistilor musulmani din Suedia. Cel putin 150 de oameni au plecat din acest oras pentru a se alatura ISIS. Multi s-au si intors, antrenati si bine motivati.

Asirienii cad deseori victime violentelor ISIS. In luna august, 250 de asirieni au fost rapiti din Qaryatain, Siria, iar manastirea pe care o aveau langa localitate le-a fost demolata. Luna trecuta, trei asirieni au fost impuscati intr-un clip de propaganda realizat de ISIS.

sursa aktual24.ro

ISIS-612425-590x300

Contact Form Powered By : XYZScripts.com