Header image

Călugării ruși și ucraineni se roagă pentru instaurarea cât mai grabnică a păcii

12:08, marți, 5 aprilie, 2022 |

Sfântul Munte Athos a clarificat poziția oficială în privința viețuitorilor ruși ai mănăstirilor

Guvernatorul Athosului, Athanasios Martinos, a exprimat poziţia oficială a Sfântului Munte în privința fraţilor Mănăstirii ruse Sfântul Pantelimon. El a vorbit despre acest lucru ca răspuns la materiale apărute în presa greacă despre asuprirea călugărilor ruși în legătură cu operațiunile militare din Ucraina, relatează vimaorthodoxias.gr.

„În calitate de comandant îl cunosc bine pe starețul mănăstirii arhimandritul Evlogii, pe părintele împuternicit Macarie și pe membrii Frăției veniți din Rusia sau Ucraina. Sunt foarte devotați, devotați îndatoririlor lor religioase și se roagă constant pentru patria lor în aceste vremuri dificile”, a spus Martinos.

Guvernatorul Sfântului Munte a remarcat că administrația menține relații calde cu frații tuturor comunităților monahale „străine” (negrecești).

„Acest lucru este valabil nu numai pentru Mănăstirea Sfântul Pantelimon (rusă), ci și pentru Hilandar (sârbă), Zograf (bulgară) și Schitul Prodromu (română)”, a spus Athanasios Martinos.

„Astăzi, gândurile noastre sunt la ortodocșii ruși și ucraineni ai Mănăstirii Sfântul Pantelimon și ne dorim și ne rugăm din toată inima ca pacea să vină cât mai curând asupra popoarelor care trec prin grele încercări”, a spus guvernatorul Athosului.

Foto: Mănăstirea Sfântul Pantelimon de pe Athos

Sursa: https://spzh.news/ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com