Când aluneci pe o coajă de portocală - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Când aluneci pe o coajă de portocală

20:01, marți, 10 mai, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Un englez a făcut lumea să se înfioreze trecând peste cascada Niagara într-un butoi, fără să sufere vreo vătămare. După câţiva ani, acelaşi englez, mergând pe stadă, a alunecat pe o coajă de portocală şi a ajuns la spital cu o gravă factură de picior.

Uneori o mare ispită ce tună împrejurul nostru precum Niagara ne poate lăsa nevătămaţi; dar adeseori o întâmplare măruntă şi neînsemnată ne poate pricinui căderea tocmai fiindcă nu o băgăm în seamă.

 Când Hristos vorbeşte despre Judecata de Apoi, nu pomeneşte de marile păcate –  preacurvia, omorul, furtul -, ci mai curând despre micile păcate. „Străin am fost şi nu M-aţi primit, gol, şi nu M-aţi îmbrăcat, bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat!”

Oamenii spun adeseori: „N-am omorât pe nimeni!”. Poate că nu. Dar dacă ţinem seama de micile păcate, de binele pe care l-am putut face şi nu l-am făcut, cine dintre noi va fi fără de păcat?

Extras din
Vitamine duhovnicesti pentru intarirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc. vol. 1/ Anthony M. Coniaris, Bucureşti: Editura Sophia; Alexandria: Cartea Ortodoxă, 2009., p.141
Contact Form Powered By : XYZScripts.com