Ce am învățat de când sunt tată - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Ce am învățat de când sunt tată

12:24, sâmbătă, 9 septembrie, 2023 |

Copiii te învață cum să înfrunți situațiile de stres, dar și situațiile neașteptate. Dacă nu ești atent la copil când îi schimbi scutecul, el poate să cadă din pat și să se lovească. Dacă te vei speria, se va speria și el, dacă strigi, va striga și el. Momentul când un copil ațipește în brațele tale este ca și cum ai îmbrățișa Raiul. Să pui suflet în tot ceea ce faci este răspunsul la toate problemele.

Scriitorul american Tom Matlack ne-a împărtășit și nouă ce a învățat de când a devenit tată.

1. Dragostea părintească este singura dragoste completă de pe acest pământ. Chiar dacă eu sunt exigent, copiii întotdeauna știu că, orice s-ar întâmpla, nu mă voi opri din a-i iubi.

2. Totdeauna credeam că paternitatea este ceva ce se învață. Însă am ajung la concluzia că este o lecție de viață la care în orice clipă poți să vii nepregătit.

3. Copiii te învață cum să înfrunți situațiile de stres, dar și situațiile neașteptate. Dacă nu ești atent la copil când îi schimbi scutecul, el poate să cadă din pat și să se lovească. Dacă te vei speria, se va speria și el, dacă strigi, va striga și el.

4. Momentul când un copil ațipește în brațele tale este ca și cum ai îmbrățișa Raiul.

5. Să pui suflet în tot ceea ce facieste răspunsul la toate problemele.

6. Nu poți niciodată să asiguri totala siguranță a copilului tău, mai ales din partea lumii din afara familiei. Poți însă să-l înveți că lumea nu este întotdeauna un partener sigur, prietenos și perfect.

7. Există unele momente unice ale paternității. Atunci când spune prima dată „ta-ta”, „ma-ma”, sau când îți dă primul lui pupic… Acestea sunt momentele ce te fac să simți cât de mult valorează viața.

8. A fi tată este o luptă de zi cu zi. Și în afară de momentele amintite anterior, există și multe altele cu perioade dificile, sacrificii și responsabilități.

9. Paternitatea te învață ce este întâietatea. Înainte de a veni pe lume copilul, înotai într-un ocean al căutărilor filosofice… Acum însă știi că pe primul plan sunt copiii, apoi locul de muncă și, într-un final, prietenii… Constatarea aceasta uneori te poate speria, dar este adevărul.

10. Am auzit că, în trecut, tații nu-și îmbrățișau copiii lor. Îmbrățișați-i strâns!

11. Somnul este prietenul tău cel mai bun de când devii părinte. Pentru aceasta, în orice clipă poți, trage un pui de somn!

12. Dacă nu poate adormi în mod normal copilul tău, îmbrățișează-l și pune mâna lui pe capul tău. După aceea vorbește-i.

13. Chiar și atunci când copiii mei nu sunt alături de mine, încerc să mi-i aduc în minte. De altfel, ei m-au învățat să fiu omul bun ce sunt acum.

14. Zâmbește copiilor tăi! Copiii fac multe lucruri trăsnite. Toți copiii fac. Umorul este arma cea mai potrivită pentru a întâmpina astfel de lucruri.

www.doxologia.ro

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com