Header image

Ce efecte are feminismul asupra lumii creștine?

15:44, luni, 23 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Toată Europa și America au născocit feminismul ca pe o soluție a dezagregării familiei și, în ultima instanță, a societății creștine. Pentru ei, egalitatea femeii cu bărbatul a dus la exacerbarea drepturilor femeii, făcând din ea nu atât o persoana demnă și o gingășie a familiei, educatoarea copiilor și pacea unei case, cât un obiect al plăcerii exagerate, ceea ce duce la scăderea natalității în țările civilizate.

Aceasta este sclavia cea mai rușinoasă a femeii. În ultima instanță, toată această ideologie feministă nu face decât să pună mereu femeia în situație de minoritate socială.” (Tot este acum vremea supremației minorităților de tot felul față de majoritate).

Rezolvarea adevarată stă în concepția creștina despre familie ca o biserică familiala, în care modelul este Hristos și Biserica Lui. Tatăl și mama sunt legați printr-o dragoste nesubțiată de timp, iar familia, în sine, este un spațiu sacru în care se intră cu sfială și în care soțul găsește mereu o mamă tânara, fără pată și fără zbârcitura, iar mama vede intrând pe Mirele etern. Atâta vreme cât familia este fondată exclusiv pe atractia sexuala sau pe interese materiale, ea începe cu un eșec moral și se sfârșește cu un eșec legal, eventual, tragic.

Sursa: Revista ROST nr. 38, an IV, aprilie, Editura Asociatia ROST, 2006, p. 20

calciu_23411600

Contact Form Powered By : XYZScripts.com