Header image

Ce este reuşita?

11:00, sâmbătă, 25 iunie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Nu vă îngrijiţi peste măsură de bani, ranguri şi glorie. Într-un zi veţi întâlni un Om ce nu se îngrijeşte de toate acestea. Atunci veţi cunoaşte cât sunteţi de săraci.

Ce înţelegem prin „reuşită”? Reuşită după ale cui criterii? Hristos ne spune că Dumnezeu este Judecătorul suprem, înaintea Căruia vom sta într-o zi. El este acela care ne va declara „reuşiţi” sau „nereuşiţi”. Iar cei care au reuşit cu adevărat, după Domnul, nu sunt cei ce au arătat doar o colecţie de lucruri din trecerea lor prin viaţă, ci cet bogaţi în credinţă şi dragostea către Dumnezeu şi om.

Cu mulţi ani în urmă, scriitorul Rudzard Kipling a rostit un cuvânt de deschidere la o universitate din Montreal. El a spus un lucru ce merită să fie ţinut minte. El atrăgea atenţia studenţilor să nu se îngrijească peste măsură de bani, ranguri şi glorie, spunând: „Într-un zi veţi întâlni un Om ce nu se îngrijeşte de nici unul dintre aceste lucruri. Atunci veţi cunoaşte cât sunteţi de săraci.”

Hristos a numit odinăoară „nebun” pe un gospodar „de succes”. „Reuşita” lui nu era altceva decât o acumulare de lucruri şi, până la urmă, singurul lucru prin care putea să şi-o arate erau jitniţele.

Extras din
Vitamine duhovnicesti pentru intarirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc.
vol. 1/ Anthony M. Coniaris, Bucureşti: Editura Sophia; Alexandria: Cartea Ortodoxă, 2009., p.59
Contact Form Powered By : XYZScripts.com