Ce să fac dacă nu reuşesc să îmi găsesc o prietenă... - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Ce să fac dacă nu reuşesc să îmi găsesc o prietenă…

14:41, joi, 30 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Nu reuşesc să îmi găsesc o prietenă. În fiecare zi mă simt singur-singur…

Help us! S.O.S.! Nu dispera, frate! Va veni o vreme în care, însurat, îţi vei dori singurătatea!… Stai liniştit! Slavă Domnului! Ştiţi cum se ţine o familie? Ce spune Sfântul Apostol Pavel când vorbeşte despre viaţa sexuală a unui cuplu? Că vor sta împreună o vreme, şi apoi iar se vor duce să se îndeletnicească cu rugăciunea, şi să fie iar împreună. Un fel de atriţie şi contriţie a familie.

E firesc că, şi ce e bun, dacă e mult, e rău. Adică toată viaţa noastră e făcută din apropieri şi din depărtări. E un joc firesc. Important este ca în depărtarea pe care o faceţi faţă de femeia sau de bărbatul pe care-l iubiţi să nu se strecoare dracul, ci să rămână Dumnezeu. Că tendinţa noastră, în vremurile de astăzi, care este? Noi ne înşelăm soţiile sau soţii cu instituţiile din care facem parte. Ce ne atrage cel mai mult?

Dacă clădirea este înaltă, dacă are termopane, dacă nu se vede din afară înăuntru… Uneori nici din înăuntru spre afară nu se mai prea vede, că dacă şeful zice: “12 ore!”, noi: “Da, să trăiţi!”, că ne dă mărire de salariu, că ne dă prime… Aduceţi-vă aminte: New York!… În World Trade Center erau cel puţin câteva mii de oameni care gândeau aşa. Şi la ce le-a folosit că erau printre cei mai bine plătiţi oameni din lume? Că salariul liftierului era mai mare decât suma salariilor profesorilor de la teologie?!…

Preot Constantin Necula, Provocările străzii. Mic catehism vorbit, Ed. Agnos, Sibiu, 2006.
Contact Form Powered By : XYZScripts.com