Cel mai important proiect al unei parohii din județul Iași: Construirea unei case pentru activități socio-educaționale - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Cel mai important proiect al unei parohii din județul Iași: Construirea unei case pentru activități socio-educaționale

22:13, joi, 1 iunie, 2023 |

Parohul comunității „Nașterea Maicii Domnului” din Șendreni, comuna Victoria, județul Iași, a început lucrările de construcție la viitoarea casă praznicală, unde își propune să desfășoare activități de socializare cu membrii comunității, dar și activități educaționale cu copiii.

Preotul a terminat de înfrumusețat biserica: a achiziționat icoane pictate și obiecte liturgice și a instalat în curte o masă sculptată în piatră de un meșter din nordul Basarabiei.

În prezent, el a demarat un nou proiect, util pentru consolidarea legăturii dintre credincioși, dar și a legăturii lor cu Biserica.

„Casa de prăznuire ne este necesară pentru a avea un spațiu special amenajat pentru ca biserica să nu-și piardă din frumusețe, dar și pentru ca viitoarele noastre proiecte să fie creionate împreună cu copiii din parohia noastră într-un spațiu prielnic unei dezvoltări normale”, a scris pe Facebook Părintele Paroh Mădălin Constantin Gîlcă.

„Simțim cu toții nevoia unui spațiu pentru activitățile pastoral-liturgice din această comunitate.”

În acest scop, parohia are nevoie de sprijinul donatorilor. „Pentru ca lucrările să poată continua, comunitatea apelează la dragostea și ajutorul dumneavoastră pentru ca, împreună, să putem realiza acest vis. Parohia își dorește ca prin ajutorul oferit să deveniți prieteni ai Bisericii din Șendreni, pomenindu-vă în rugăciune la sfintele slujbe”, a scris parohul pe Facebook.

Sursa: https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com