Header image

Chiar de ninge și e frig… la lucruri bune puţini se adună, dar mult pot puţinii buni împreună!

19:46, joi, 24 ianuarie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , ,

La lucruri bune puţini se adună, dar mult pot puţinii buni împreună! În fiecare JOI, ora 17.00 și DUMINICĂ, ora 12.00, chiar de ninge și e frig, chiar de unii dintre noi se mai îmbolnăvesc, am hotărât să aducem Icoana Sf. Irh. Spiridon, cu părticică din cinstitele sale moaște la șantierul bisericii „Sf. Irh. Spiridon” și să continuăm să citim Acatistul acestui Minunat Sfânt al Ortodoxiei.

Pe tot parcursul lucrărilor de construcție am constatat un lucru, referitor la faptul că Dumnezeu coordonează, lucrează, noi fiind doar uneltele Sale. Astăzi, la un an și cinci luni de la punerea primei pietre la temelia bisericii, se lucrează cu Doamne ajută în direcția procurării lemnului și a tablei de curpu pentru executarea acoperișului bisericii.

Ierarhul Spiridon, acest minunat Sfânt călător în tot acest răstimp a mijlocit către Domnul Atotțiitorul la zidirea bisericii a cărei hram i-a fost închinat, bucurând și mângâind membrii comunității, personalul medical și bolnavii acestui spital.

În perioada rece a anului, cel mai important lucru pentru orice construcție este protejarea ei contra fenomenelor climaterice, adică executarea acoperișului. Pentru aceasta este necesar de a procura elementele de lemn a șarpantei, precum și învelitoarea acoperișului (se dorește un material frumos și durabil în timp, cum este tabla de cupru).

Apelului de ajutor la construcția Cetății Sfântului Spiridon în inima Chișinăului au răspuns zeci de creștini din Republica Moldova, România, dar și credincioși plecați la muncă în țările Uniunii Europene, Rusia, Israel. După măsura credinţei şi a posibilităţilor fiecăruia. Părintele Teofil Părăian repeta adesea cuvântul: „Măsura credinţei e măsura vieţii”.

Îmi exprim mulțumirea față de toți credincioșii care au jertfit până acum pentru edificarea bisericii. Ne rugăm lui Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți cei care s-au implicat conform posibilităților lor concrete, cu inima, cu forța fizică, cu rugăciunea, cu donațiile și ne vom bucura să ne fiți alături și în perioada următoare.

Pentru rugăciunile Sfântului Ierarh Spiridon, Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-ne pe noi! Mulțumim și ne rugăm pentru toți cei care jertfesc din puținul lor…

Cu dragoste frățească, respect, prețuire și alese mulțumiri,

Preot Mihail Bortă, paroh al bisericii în construcție Sf. Ierarh Spiridon

tel. +373 68559904; E-mail: [email protected]

Istoria și Rechizitele bancare ale bisericii în construcție Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei

Contact Form Powered By : XYZScripts.com