Chipul Maicii Domnului din hărțuita biserică BOUkr din s.Lug a izvorât mir - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Chipul Maicii Domnului din hărțuita biserică BOUkr din s.Lug a izvorât mir

10:57, joi, 14 septembrie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

În biserica Sfântului Duh a BOUkr din s. Lug, Transcarpatia a izvorât mir din fresca Maicii Domnului „Potirul nesecat”, după tentativa de acaparare de către BOaU.

În biserică Sfântului Duh a BOUkr din satul Lug, regiunea Transcarpatia, după o încercare nereușită de acaparare a sfântului lăcaș, chipul Maicii Domnului de pe fresca „Potirul Nesecat” a izvorât mir. Parohul bisericii, protoiereul Vladimir Legaci, a informat UJO despre acest lucru.

Preotul a spus că pe fresca pictată pe peretele bisericii a apărut mir  de culoare roșie.

Părintele a mai notat că enoriașii și clerul Bisericii Ortodoxe Ucrainene au observat primele picături pe icoană încă pe 2 septembrie 2023, în timpul unei tentative de a acapara biserica săvârșită de adepții nou createi Biserici Ortodoxe a Ucrainei și greco-catolici.

Pe fotografii vedem că mirul a apărut pe chipul Maicii Domnului și al Pruncului Iisus Hristos.

Potrivit protoiereului Vladimir, la biserică au început deja să vină pelerini din satele vecine, dorind să se roage la icoana izvorâtoare de mir.

UJO a informat mai devreme că în satul Lug, enoriașii Bisericii Ortodoxe Ucrainene și-au apărat biserica de acaparatori.

Sursa: https://spzh.news/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com