Cine este mai păcătos, bărbatul sau femeia, Adam sau Eva? - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Cine este mai păcătos, bărbatul sau femeia, Adam sau Eva?

19:56, marți, 8 septembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Nu se poate pune astfel de întrebare, fiindcă există şi femeie, şi bărbaţi păcătoşi dar şi sfinţi. Mulţi consideră că femeia este cea mai păcătoasă, deoarece Eva l-a ispitit pe Adam să păcătuiască.

Spre consolarea femeilor, vom spune: sa, păcatul a venit prin femeie, ea i-a dat lui Adam să guste din rodul pomului interzis?Dar haideţi să vedem cine dintre ei a greşit mai mult?  Cine a fost ispitit mai tare? Cine a ispitit-o pe Eva? Un înger mare, care ştia multe taine ale lui Dumnezeu de când fuseselângă Tronul Lui şi care, deşi căzut era tot înger.

Eva nu a putut rezista în faţa acestuia.El a încântat-o: „Dacă vei mânca din fructul interzis, vei şti totul, ca Dumnezeu”. Iar Adam a ascultat de cel slab, de Eva. Soţul şi-a crezut soţia şi a mâncat din fructul oprit. Însă trebuie neapărat să amintim că mântuirea a venit tot prin femeie, prin Fecioara Maria, vasul cel ales şi preacurat. Din ea S-a întrupat Hristos Dumnezeu… În faţa Domnului toţi sunt egali. În faţa Domnului nu există bărbat şi femeie, căci în ceruri toţi sfinţii vor fi ca îngerii.

Din Ambrozie Iurasov – Îndrumar creştin pentru vremurile de azi, vol. 1, Editura Sophia, Bucureşti, 2008, p. 41-42

izgonirea-lui-adam-din-rai

Contact Form Powered By : XYZScripts.com