Header image

Cine seamănă dezbinare și ură în rândul creștinilor ortodocși din Padova, Italia?

20:33, joi, 26 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

De mai bine de un deceniu, creștinii ortodocși moldoveni din Padova se bucură de activitatea bisericii „Nașterea Maicii Domnului”, o comunitate care a fost organizată cu multă răbdare, dragoste și jertfire de sine de parohul acestei comunități părintele Vasile Șestovschi.

Pe parcursul anilor, părintele Vasile prin activitatea sa pastoral misionară și filantropică s-a făcut cunoscut de numeroși creștini moldoveni, români, ucraineni, ruși și italieni atât din orașul Padova cât și în alte orașe din nordul Italiei.

Parohia Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din Padova în ultimii ani a devenit un reper duhovnicesc anume prin muncă dezinteresată și jertfelnică în organizarea vieții liturgicie și păstorirea și alinarea a sutelor de creștini ortodocși aflați cu traiul în or. Padova și împrejurimi.

Nu de mult, dușmanii Bisericii, au reușit prin metode viclene să semene o mare confuzie și neînțelegere prin organizarea unei provocări, care probabil încă mulți conaționali de-ai noștri stabiliți cu traiul în Padova, nu cunosc adevărul și realitatea…

«Binevoitorii» Bisericii, cu sprijinul unor politicieni compromiși din R. Moldova au înțeles că, prin asociații, dar mai ales prin comunități religioase, este mai efectiv de a face agitație politică peste hotare. Știm bine încă de implicarea directă a structurii necanonice Mitropolia Basarabiei (înființată din considerente politice în anul 1992 de Frontul Popular în frunte cu politicienii care sau folosit de ei…), iată așa și în Padova au adus un cleric moldovean tot cu numele Vasile și cu scopul bine definit de a rupe pe cât e posibil din parohia ortodoxă moldovenească „Nașterea Maicii Domnului” păstorită de părintele Vasile Șestovschi și de a face prin o nouă comunitate susținută de ei, interesele sale…

De la venirea sa în Padova, clericul Bisericii Ortodoxe Române, a deschis necanonic pe stilul vechi, biserică pentru cetățenii moldoveni, nu pentru români pentru care ar trebui să aibă grijă după rânduiala canonică, care sunt cu mult mai mulți ca moldoveni în Padova, dar au numai o parohie, dar pentru moldoveni au deschis a doua parohie. Preotul Vasile Corja cetățean moldovean, care a fost în jurisdicția Mitropoliei Moldovei, apoi pentru unele neplăceri a trecut în Patriarhia Română și cu ajutorul lui Alexandru Marcinschi din Padova, care nu are nimic comun cu biserica, și a preotului român din Mestre, au reușit să aducă dezbinare și o mare confuzie în comunitatea moldovenilor din Padova care sa format deja de 12 ani.

Dezbinarea se face conștient, nu este absolut nici o coincidență, ci o înșelare și un vicleșug bine gândit, cu atât mai mult că, nu o singură dată, se prezintă la toate evenimentele creștinilor ca fiind preotul «Vasile din Padova» de nenumărate ori ducând în eroare pe mulți creștini și că e pe stilul vechi, unde Biserica Ortodoxă Română e pe stilul nou și nu are nici un drept canonic de a deschide biserici pe stilul vechi.

La sfaturile mai marilor săi, acest înăimit a organizat orarul de activitate a parohiei sale identic cu cel al bisericii ortodoxe „Nașterea Maicii Domnului” din Padova, astfel și mai mult semănând confuzie și neînțelegere în rândul creștinilor noștri. Ba mai mult acest «Vasile din Padova» în dependență de anturaj oficiază slujbele bisericești atât pe stil vechi cât și pe nou, ceea ce este o încălcare gravă a Canoanelor Bisericii Ortodoxe, sperăm că, această încălcare să fie în curând înștiințată și Patriarhului Daniel, pentru a fi oprită dezbinarea aceasta între ortodocși.

Frați creștini, pe această cale prin intermediul internetului și rețelelor de socializare dorim să vă aducem la cunoștință, că în Padova există o singură parohie canonică moldovenească „Nașterea Maicii Domnului”, păstorită de un preot canonic Protoiereul Vasile Șestovschi, care de 12 ani slujește lui Dumnezeu și neamului, fără să facă o deosebire între ortodocși pe stilul vechi, iar provocările din ultima perioadă nu sunt altceva decât neghina semănată printre grâu care sperăm să fie plivită cu Ajutorul Domnului cât mai curând…

FIE CA DUMNEZEU SĂ LUMINEZE ȘI SĂ ÎNDREPTE PE TOȚI CEI CARE AU PUS LA CALE ACEASTĂ PROVOCARE ÎN SÂNUL CREȘTINILOR NOȘTRI!

Text semnat de către un grup de creștini ortodocși originari din Rep. Moldova stabiliți cu traiul în or. Padova, Italia

Contact Form Powered By : XYZScripts.com