Header image

Cinstirea icoanei Maicii Domnului ,,Izvorul tămăduirii” la mănăstirea Hîncu

18:30, vineri, 25 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

În vinerea din Săptămâna Luminată  când întreaga creatură şi umanitate este plină de lumină şi bucurie,  Sfinţii Părinţi au rânduit să se facă pomenirea acestei sărbători închinate Maicii Domnului, care este unica sărbătoare a ei cu dată schimbătoare.  Sărbătoarea a fost  cinstită într-un mod deosebit  de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni şi obştea mănăstirii Hîncu. Prea Sfinţia Sa a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în CatedralaSf. Ap. Petru și Pavel din complexul Mănăstirii Cuvioasa Parascheva, Hîncu.

    Ierarhul a fost întâmpinat în dimineața zilei de un sobor de preoți și diaconi din cuprinsul Episcopiei noastre, stareța sfintei mănăstiri, egumena PARASCHEVA (Cazacu) împreună cu obștea monahală și creștinii veniți la rugăciune și închinare la sfânta mânăstire.

     Cu prilejul împlinirii vîrstei de 30 de ani de la naştere Protoiereul Simion CULEAC slujitorul Paraclisului „Sf. Trei Ierarhi” din incinta episcopiei or. Ungheni a fost decorat de către Preasfinţitul Episcop PETRU cu Medalia eparhială „Sf. Bnc.Cnz. Alexandru Nevski” gr. II.

      După Sfânta Liturghie Ierarhul împreună cu slujitorii, obștea monahală și toți credincioșii s-au deplasat în procesiune la  izvorul de pe teritoriul mănăstirii, care de asemenea poartă hramul în cinstea acestei Icoane, unde a săvârșit sfințirea apei, după o rânduială pascală deosebită.

     În cuvîntul rostit de Chiriarh, la sfințirea apei, menționează importanța acestor rugăciuni deosebite care sunt săvîrșite doar o singură dată în an mai ales acum în perioada Învierii Domnului cînd toate se sfințesc prin această Sărbătoare a Sărbătorilor.

     Această sărbătoare are o istorie veche de 1.500 de ani, avându-şi originea în perioada domniei împăratului bizantin Leon cel Mare, (440-461) împărat evlavios şi binecredincios, care a și instituit prăznuirea acesteia în Biserică.

 Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com