Circa 50.000 de pelerini au urcat pe Sfântul Munte Grabarka din Polonia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Circa 50.000 de pelerini au urcat pe Sfântul Munte Grabarka din Polonia

9:57, joi, 22 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Aproximativ 50.000 de pelerini au vizitat la sfârșitul săptămânii trecute şi de sărbătoarea Schimbării la Faţă Sfântul Munte Grabarka din Polonia.

Sfântul Munte Grabarka din sudul regiunii Podliasie de sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului adună anual mii de oameni. În acest an, potrivit estimărilor autorităţilor, la mănăstirea Marta și Maria de pe Dealul Crucilor – sau Taborul polonez, cunoscut sub numele de Sfântul Munte Grabarka – au popoist circa 50.000 de credincioși.

Aceştea sunt pelerini din diferite orașe ale Poloniei, Belarus și din regiunile învecinate ale Ucrainei, precum și pelerini care vin la Sfântul Munte pe jos și cu autoturisme, autobuze și trenuri, chiar şi avioane de peste ocean. De exemplu, în acest an au ajuns pelerini ortodocși din Brazilia – conduşi de arhiereul Bisericii Ortodoxe poloneze, Episcopul Ambrozie. După Liturghia praznicală de sărbătoarea Schimbării la Faţă oamenii adună apă sfințită.

traducere penrtu ortodox.md

sursa www.pravoslavie.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com