Comemorarea Părintelui Sofian Boghiu la Cuconeștii Vechi - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Comemorarea Părintelui Sofian Boghiu la Cuconeștii Vechi

9:33, miercuri, 8 septembrie, 2021 | Cuvinte-cheie: ,

Marele duhovnic al neamului românesc Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu, va fi comemorat marți, 14 septembrie, în localitatea sa de baștină Cuconeștii Vechi, la împlinirea a 19 ani de la trecerea sa la Domnul.

Evenimentele prilejuite de pomenirea Părintelui Sofian, pe malul pitoresc al Prutului, la Cuconeștii Vechi, se vor desfășura conform următorului program:

ora 13.00 – Slujba Panihidei pentru Părintele Sofian și sfințirea Casei Memoriale „Arhimandrit Sofian Boghiu”.

ora 14.00 – Prelegere în care va fi evocată personalitatea luminoasă a Arhimandritului Sofian.

ora 15.00 –  Vizitarea șantierului în lucru – „Scara memoriei” și „Baptisteriul”, unde va avea loc ceremonia de lansare a maratonului „Centrul cultural istoric Cuconeștii Vechi – Istorie, credință și eternitate”.

– Excursie pe malul Prutului: foișorul Părintelui Sofian; ruinele vechii biserici din Cuconești, demolată în vremurile de tristă amitire; cimitirul cuconeștenilor despre care doar pietrele mai vorbesc.

Evenimentul este organizat pentru al 8-lea an consecutiv de către Asociația Cultural-Istorică “Noua Galilee“ în colaborare cu Primăria com. Cuconeștii Noi și a Gimnaziului din localitate.

***

Arhimandritul Sofian Boghiu (7 oct. 1912 – 14 sept. 2002), cunoscut duhovnic, supranumit de părintele Cleopa Ilie apostolul Bucureștilor, a fost deopotrivă pictor bisericesc și mărturisitor al credinței, pentru care a și fost întemnițat între anii 1958-1964.

Părintele Sofian a rămas în conștiința celor care l-au cunoscut ca un duhovnic blând, smerit, răbdător și lesne iertător. Apreciat deopotrivă de autoritățile eclesiale cât și de credincioși, părintele Sofian a format zeci de tineri care mai târziu au ajuns oameni de nădejde ai Bisericii și ai societății.

Sursa: https://www.facebook.com/cuconesti

Contact Form Powered By : XYZScripts.com