Comisia de anchetă a Mitropoliei Basarabiei l-a audiat pe preotul Ioan Ciuntu. Ciuntu negă că ar avea vreo atribuţie la apariţia falsei „mitropolii” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Comisia de anchetă a Mitropoliei Basarabiei l-a audiat pe preotul Ioan Ciuntu. Ciuntu negă că ar avea vreo atribuţie la apariţia falsei „mitropolii”

Astăzi, miercuri, 5 februarie 2014, la sediul Mitropoliei Basarabiei, a avut loc prima şedinţa Comisiei de anchetă a Mitropoliei Basarabiei creată, în cadrul şedinţei Permanenţei Mitropoliei Basarabiei din 3 februarie, cu scopul de a cerceta măsura implicării preotului Ioan Ciuntu, paroh al bisericii „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chişinău în apariţia grupării pseudo religioase şi necanonice „Cultul religios Mitropolia Chişinăului şi a Moldovei de Răsărit” .

Prezent la şedinţa Comisiei, preotul Ioan Ciuntu a negat că ar avea vreo atribuţie la apariţia acestei false „mitropolii”, cu toate că printre membrii respectivului „cult” se regăsesc şi membri ai familiei sfinţiei sale.

Permanenţa Mitropoliei Basarabiei, întrunită într-o şedinţa extraordinară după discuţia avută cu preotul Ioan Ciuntu, a decis că pentru a avea o claritate mai bună este necesară o întâlnire şi cu Consiliile parohiilor „Sfânta Teodora de la Sihla” şi „Sfântul Ştefan cel Mare” de la Ciocana. Data convocării consiliilor va fi stabilită de Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru.

Amintim că la 17 ianuarie 2014, Ministrul Justiţiei al Republicii Moldova a înregistrat o grupare pretins religioasă cu un nume înşelător „Cultul religios Mitropolia Chişinăului şi a Moldovei de Răsărit”, condusă  de un „preşedinte” laic şi înregistrată într-un apartament din Chişinău. În mass-media au apărut informaţii precum că preotul Ioan Ciuntu, paroh al bisericii „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chişinău, ar fi cel care stă în spatele acestei grupări anticanonice.

Mitropolia Basarabie a calificat apariţia respectivei „mitropolii” drept un atentat la adresa Ortodoxiei din Republica Moldova şi în mod special la adresa structurii eclesiastice româneşti din acest apaţiu.

Sursa: http://www.mitropoliabasarabiei.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com