Header image

Comitetul pentru Relaţii Externe al Senatului SUA a autorizat lovitura asupra Siriei

9:22, joi, 5 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Comitetul pentru Relaţii Externe al Senatului SUA a aprobat rezoluţia privind intervenţia în Siria, relatează Interfax.  Rezoluţia a fost susţinută de zece senatori din cadrul Comitetului, iar şapte au votat împotrivă.

Intervenţia este autorizată pentru 60 de zile şi ofensiva americană poate fi prelungită cu 30 de zile. Votul final va fi dat săptămâna viitoare de Congres.

În ajun Președintele Barack Obama a primit sprijinul planurilor sale pentru un atac militar împotriva Siriei de personaje-cheie din Congresul SUA. După cum relatează ABC News, 21 de senatori a spus că îl vor sprijini pe Obama, 13 – vor vota cu un grad ridicat de probabilitate, cum vor vota încă 66 de senatori ne este necunoscut.

Însuşi Obama a declarat că lui ca deținătorului Premiului Nobel pentru Pace, îi este dificil să ia o decizie în privinaţa Siriei. „Este greșit moral să stai şi să nu faci nimic şi o pot face tot mai greu. Dar aceasta este o parte din munca, care în fiecare zi mi se pare tot mai grea,.”. – a spus el la o conferinta de presa din Stockholm, răspunzând la o întrebare cu privire la modul în care Președintele având Premiul Nobel pentru Pace, poate în același timp planifica o operațiune militară în Siria.

„Aş prefera să petrec timpul discutând modul în care fiecare copil de trei sau patru ani poate primi o educație bună, și nu să mă gândesc cum de a preveni copiii să devină victime a armelor chimice și gaze nervoase,” – a declarat șeful de la Casa Albă.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

 

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com