Concert de colinde în satul Cucoara, r-ul Cahul - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Concert de colinde în satul Cucoara, r-ul Cahul

22:53, sâmbătă, 9 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Sâmbătă, în a treia zi a praznicului Nașterii Domnului, de ziua prăznuirii Întâiului Mucenic și Arhidiacon Ștefan, în satul Cucoara, r-ul Cahul, a avut loc un concert special de colinde sfinte întitulat „Hristos se naşte, slăviţi-L!”, oferit de Grupul coral bărbătesc „Gnosis”.

Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat și cu stăruința Părintelui Iurie Cșeminschi, Parohul bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din s. Cucoara, r-ul Cahul, în colaborare și cu sprijinul autorităților locale.

Cu acest prilej, numeroși localnici, de la mic la mare, au venit cu multă voie bună și cu sufletele deschise în incinta Casei de Cultură din localitate unde s-a desfășurat evenimentul, pentru a se bucura împreună cu oaspeții din capitală de vestea cea bună a Nașterii lui Hristos.

La deschiderea concertului, au evoluat și ansamblul folcloric de femei din localitate, care au prezentat publicului un buchet de colinde strămoșești și câteva tradiții și obiceiuri locale, legate de sărbătoarea Nașterii Domnului.

La sfârșitul concertului, membrilor Grupului coral bărbătesc „Gnosis” le-au fost acordate din partea Părintelui Paroh, Iurie Cșeminschi, diplome pentru promovarea și susținerea valorilor tradiționale și culturale creștin-ortodoxe, dar nu îl ultimul rând și tradiționalii colaci împletiți de harnicele gospodine ale satului Cucoara, și alte daruri, în semn de mulțumire și recunoștință pentru frumoasele colinde pe care tinerii le-au oferit cu drag.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com