Copiii aud şi văd tot - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Copiii aud şi văd tot

Televizorul este una dintre invenţiile care pervertesc crunt copiii, şi asta în primul rând deoarece copiii absorb tot ce li se prezintă prin el. Pentru adulţi, el nu este atât de periculos, fiindcă ei pot să sară peste ceea ce nu vor să vadă.

Raţiunea şi sufletul copilului lucrează atât de intens, cum nici nu ne închipuim! Copilul primeşte jumătate din informaţia sa despre viaţă înainte de a împlini trei ani. Literatura duhovnicească ne vorbeşte despre aceasta, şi acesta este motivul pentru care Maica Domnului a fost dusă la trei ani în Templu.

Copiii se joacă, dar totodată absorb tot. Şi este foarte important să înţelegem lucrul acesta, fiindcă deseori spunem: „Copiii nu aud”. Nu-i aşa: copiii aud şi văd tot. Uneori, copilul spune: „Uite, lucrul pe care îl cauţi este acolo!”. El a văzut tot: era ocupat cu altceva, dar a văzut unde a fost pus lucrul.

Şi dacă principala condiţie pentru educaţia unei familii ortodoxe normale este educaţia bisericească, să ştiţi că informaţia venită prin televizor este contrară acesteia şi înstrăinează de ea.

Protoiereul Valerian Krecetov

Din Cum să educăm ortodox copilul: 300 de sfaturi înţelepte pentru părinţi, de la sfinţi şi mari duhovnici, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, Bucureşti, 2011, p. 83

Contact Form Powered By : XYZScripts.com