Header image

Copilul minune cu o tumoare cerebrală fatală va trăi

23:59, joi, 14 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Diagnosticată atât cu Sindrom Down, cât şi cu o tumoare cerebrală fatală, când încă se afla în pântecele mamei sale, nu se credea că Abigail Jones o să trăiască mult după naşterea sa din luna august. Cu toate astea, părinţii ei au respins avortul şi au decis că orice ar fi, îşi vor iubi şi îşi vor îngriji fiica atâta timp cât o vor avea. Mama ei, Erika Jones, a scris într-un articol de pe blogul său:

„Bazându-ne pe harul şi perfecţiunea Dumnezeului nostru, am ştiut că viaţa micuţei Abby are un scop, indiferent de cât de lungă sau scurtă este. Ne rugăm în mod continuu pentru vindecarea sa, dar credinţa noastră în Dumnezeu nu se bazează pe vindecarea lui Abigail.”

 Acum ei şi-au primit miracolul.

După ce Abigail s-a născut în Jacksonville, Florida, ea s-a simţit atât de bine încât părinţii şi sora mai mare, Audrey, au fost lăsaţi să o ia acasă.

„Ne petreceam întreaga zi uitându-ne la ea cu uimire, dar şi cu o durere chinuitoare că ar putea fi ultima zi petrecută cu ea”, maturisea tatăl ei pentru ABC.

Doar că Abigail nu era pe moarte, după cum se aşteptau medicii.

„Ea mânca, lua în greutate şi arăta foarte bine”, spunea Erika Jones. „Ea înflorea, cu siguranţă nu era în niciun fel sau formă pe moarte”

Cuplul a decis să primească o a doua opinie despre condiţia fetiţei, apelând la doctorii de la Spitalul de copii din Boston.

„Apar uneori tumori care nu sunt maligne, dar care par a fi”, a declarat Dr. Alan Cohen, neurochirurg şef la Spitalul de Copii pentru ABC. „Şi ne-am gândit că nu există suficiente probe pentru a-i da o condamnare la moarte, aşa că am zis: De ce nu veniţi aici, aruncăm o privire la acest lucru şi poate putem scăpa de tumoare.”

Cohen a descoperit că, în cele din urmă, tumoarea cerebrală a lui Abigail nu este una canceroasă. Operaţia a fost programată, iar medicii au reuşit să elimine cu succes tumoare, oferindu-i lui Abigail viitorul pentru care părinţii ei se rugau.

„Suntem entuziasmaţi mai presus de cuvinte!”,au scris pe Facebook. „Planul lui Dumnezeu pentru Abigail nu a fost menit să se încheie într-un centru medical. Am asistat la un adevărat miracol şi suntem atât de recunoscători că povestea lui Abigail va continua.”

Familia Jones îndeamnă pe oricine care primeşte un diagnostic medical să caute şi cea de-a doua opinie. Doctorii lui Abigail din Jacksonville au crezut că fetiţa a avut unul dintre cele trei tipuri de cancer agresiv, fatal.

„Acesta a fost cel mai bun sfat al clinicii. Doar că a fost incorect”, a scris Erika Jones pe Facebook. „Neurochirurgul nostru din Boston ne-a spus că înţelege în mod absolut de ce medicii ne-a spus asta- pentru că este ceea ce părea. O tumoare uriaşă şi un copil mic. În 99% din cazuri este foarte, foarte rău. Doar că Abigail nu a fost un caz tipic. El crede că tipul tumorii pe care l-a avut Abigail este extrem de rar şi imita foarte mult tipul malign, ce este un oribil monstru canceros.(..) O a doua opinie este întotdeauna o idee bună”

Pentru moment, Abigail mai rămâne în Boston pentru câteva zile, înainte de a se îndrepta spre casă pentru a se reuni cu sora ei mai mare şi a-şi începe o nouă viaţă sănătoasă şi fericită.

Traducere Camelia Bordencea

http://stiripentruviata.ro/

Erika-and-Abigail-Jones-525x7001

Contact Form Powered By : XYZScripts.com