Header image

Creștin acasă, creștin și în penitenciar…

11:45, luni, 21 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Nu demult, în penitenciarul nr.4 din Cricova a avut loc ,,ziua usilor deschise, care se desfășoară o data în an.

Este o zi, când cerul se luminează odată cu înfățișările deținuților, care au posibilitatea să se întâlnească cu apropiații lor. Nimeni nu poate refuza să primească în această zi un zâmbet, un cuvânt blând, o îmbrățișare și sfatul cel mai util, de a elibera cât mai curând acei pereți care îi apasă din greu…

Din cele ce am văzut scris pe fețele deținuților, era doar comportament bun și căință, dar parcă ar fi vrut fiecare dintre ei să le citesc o rugăciune de iertare și eliberare chiar în acea zi.

Știm cu toții că pe negândite se face pasul greșit, dar multă căință trebuie pentru a ne răscumpăra greșeala. Doar Dumnezeu, prin rugăciunea noastră către El, poate să ne dea răbdare și putere pentru ispășire.

Sunt și oameni nevinovați, care din diferite motive au ajuns să stea după gratii. Și să știți că omul și acolo e om, creștinul și acolo e creștin. Am avut ocazia să mă întâlnesc cu un credincios din parohie, fratele Mihail C, care i-a revenit ascultarea acolo să fie responsabil de construcția bisericii din penitenciar. Aici vor putea să-și răscumpere păcatele și nevinovăția, greșeala și obida… Biserica le v-a servi drept filtru de curățire a greșalelor lor.

Am încurajat și blagoslovit această măreață lucrare-ridicarea bisericii și nu în ultimul rând, le-am urat să vină mai repede acasă, dovedindu-și nevinovăția atât prin comportament, cât și prin dovezi concrete… de fapte bune. Am zis să vină mai repede, deoarece și noi avem nevoie de ajutorul lui de sprijin și de practica construirii, pentru că suntem la începutul construcției noii biserici din localitatea Revaca…

Doamne ajută și binecuvintează-i pe toți…

Preot Anatolie Gârbu

Sursa: http://cifr.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com