Cu cât îți îmbrățișezi mai mult copiii, cu atât devin mai inteligenți. Iată de ce! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Cu cât îți îmbrățișezi mai mult copiii, cu atât devin mai inteligenți. Iată de ce!

15:30, marți, 5 februarie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Cu cât îți îmbrățișezi mai mult copilul, cu atât mai bine își dezvoltă creierul, spun autorii unui studiu recent al Spitalului Nationwide pentru Copii din Ohio.

Cercetătorii au intervievat 125 de copii prematur și pe termen lung, studiind răspunsurile lor la contactul fizic.

Ei au descoperit ca bebelușii prematur răspund la afecțiune mai puțin decât cei purtați la termen.

Principala lor constatare, însă, este că activitatea creierului a fost mai puternică la toți bebelușii după contactul fizic cu părinții sau personalul spitalului.

Potrivit cercetătorului dr. Nathalie Maitre, acest lucru înseamnă că mișcările simple atinse și balansate afectează profund dezvoltarea creierului copilului.

„Asigurarea că bebelușii prematuri beneficiază de o poziție favorabilă, cum ar fi atingerea pielii la piele de către părinți este esențială pentru a ajuta creierul lor să răspundă la o atingere delicată în moduri similare cu cele ale bebelușilor care au avut o întreagă sarcină în uterul mamei lor” Dr. Maitre.

Practic, iubirea și afecțiunea sunt esențiale pentru a face copilul mai inteligent și pentru ai ajuta să se dezvolte mai repede.

Așa că îmbrățișați-vă copiii cât de des posibil – și nu uitați să împărtășiți informațiile și altor părinți!

Sursa: hoprea.ro

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com