Header image

Cu cât li se administrează mai multe vaccinuri, cu atât cresc şansele de îmbolnăvire a copiilor

15:49, vineri, 19 septembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Un nou studiu a relevat faptul că există corelații statistice semnificative între numărul de doze de vaccin administrate copiilor și ratele de spitalizare și decese infantile, bebelușii care au primit cele mai multe vaccinuri înregistrând rate mai înalte de spitalizare și deces.

Studiul publicat în jurnalul de specialitate Toxicologia umană și experimentală ( Human and Experimental Toxicology) a analizat mai mult de 38 000 de rapoarte de spitalizare și decese infantile după administrarea de vaccinuri, informează site-ul Viațaverdeviu.ro.

Astfel, cercetătorii aju ajuns la concluzia că bebelușii care au primit 2 vaccinuri simultan au avut o probabilitate semnificativ mai mică de a fi spitalizați decât copiii care au primit 3 sau mai multe vaccinuri simultan. Bebelușii care au primit 3 vaccinuri simultan au avut o probabilitate mai mică de spitalizare decăt cei care au primit 4 sau mai multe vaccinuri în același timp. Bebelușii care au primit 6, 7 sau 8 vaccinuri în timpul unei singure vizite pediatrice aveau cea mai mare probabilitate de spitalizare după injectare. De fapt, rata spitalizării a sporit liniar de la 11% pentru bebelușii primitori de 2 doze de vaccinare la 23,5% pentru copilașii vaccinati cu 8 doze.

Autorii studiului, dr. Gary Goldman și Neil Z. Miller, au mai descoperit că bebelușii mai mici ca vârstă aveau în mod semnificativ o mai mare probabilitate de spitalizare decât bebelușii mai mari. În plus, bebelușii care primeau 5-8 doze simultan aveau o rată a mortalității semnificativ mai mare după injectare decât cei primind 1-4 vaccinuri simultan.

Câțiva factori ar putea contribui la declanșarea unei posibile reacții adverse la vaccinuri a bebelușului, incluzând între aceștia predispoziția genetică, boala (care poate fi o contraindicație pentru administrarea vaccinului), calitatea vaccinurilor (care poate varia prin metodele de fabricație), și sensibilitatea la unul sau mai mulți componenți ai vaccinurilor. Unii bebeluși ar putea mai probabil să experimenteze o reacție adversă, datorită toxicității biochimice sau sinergice asociată cu administrarea concurentă de vaccinuri multiple.

În 1990, bebelușii au primit 15 doze de vaccin în total în primul lor an de viață. Până în 2007, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) recomandau 26 de doze de vaccin pentru bebeluși: 3 DtaP (antitetanos, difterie și tuse convulsivă), 3 antipolio, 3 Hib, 3 antihepatita B, 3 anti-pneumococcice, 3 anti-rotavirale și 2 antigripale.

Se pare însă că Programul de Imunizare Infantilă al CDC nu a fost testat pentru siguranță și îi lipseste veridicitatea științifică. Deși fiecare vaccin pentru copii a trecut prin teste clinice în mod individual, nu au fost făcute studii pentru a determina siguranța(sau eficacitatea) combinării vaccinurilor în timpul unei singure vizitări pediatrice, așa cum a fost recomandat în liniile directoare ale CDC. De exemplu, este de așteptat ca bebelușii în vârstă de 2, 4 și 6 luni să fie vaccinați împotriva poliomielitei, hepatitei B, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rotavirusului, gripei Haemophus B, pneumococilor, toate în timpul unei singure vizite făcute la doctorul pediatru – chiar dacă această combinație de 8 vaccinuri nu a fost niciodată testată clinic.

Cercetătorii Miller și Goldman nu sunt la primul studiu de acest gen. În 2011 aceștia au reușit să demonstreze prin cercetarea unor rapoarte de caz, serii de cazuri, și alte studii utilizând metodologii complet diferite și sectiuni unice de populatie, că la națiunile dezvoltate mortalitatea infantilă a crescut odată cu sporirea numărului de doze de vaccinuri.

Puteți descărca întregul studiu în limba engleză : Goldman-Miller Vaccine Study aici sau aici.

sursa http://activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com