Header image

Cu răpitorii mitropoliților sirieni nu a existat nici un contact direct în ultimile 2 luni

14:21, joi, 20 iunie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Mitropolitul Paul-Boulos Yazigi de Aleppo şi Mitropolitul sirian iacobit de Alep, Gregorios Yohanna Ibrahim, au fost rapiti de către militanți la 22 apriie. Cu răpitorii acestora timp de aproape două luni nu a existat nici un contact direct. Acest lucru a fost declarat de către Patriarhul Antiohiei, Ioan X Yazigi, care este şi fratele Mitropolitului de Alep, la Sinodul de la Mănăstirea Balamand, de la sud-vest de Tripoli, relatează KIPA / APIC.

Cu toate acestea, Biserica menţine un contact direct „cu toate părțile implicate” atât în Siria, cât  și în străinătate. Patriarhul nu a comentat vreun posibil motiv pentru care episcopii au fost  răpiţi, precum și consecințele infracțiunilor pentru creștinii din Siria și regiune.

După cum raportează mass-media libaneză, patriarhul Antiohiei Ioan X Yazigi și patriarhul melchit Grigore al III-lea Laham au cerut din nou încetarea violențelor în Siria și au avertizat despre pericolul răspândirii conflictului în Liban. Patriarhul Grigore al III-a declarat în timpul lucrărilor sinodului că conflictul sirian deja a ajuns şi în Liban și îi influenţează viața politică. El a cerut forțelor implicate în conflict oprirea vânzării de arme către părțile implicate și de a găsi o soluție pașnică pentru depăşirea conflictului.

traducere din l.rusă pentru www.ortodox.md

Sursa www.sedmitza.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com