Cum ar trebui să-și petreacă timpul liber un student? - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Cum ar trebui să-și petreacă timpul liber un student?

13:52, vineri, 18 noiembrie, 2022 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , ,

Un student să-și folosească timpul liber tot ca student! Mai întâi de toate să se odihnească pentru a fi disponibil pentru o muncă de student. Să știți că școala nu se face numai cu munca, se face și cu odihna!

Dacă nu ești odihnit – nu ai randament, nu înțelegi și e foarte important, când pornești la o muncă intelectuală, să fii întotdeauna odihnit.

Timpul liber se poate folosi și pentru studiu, eventual altfel de studiu decât cel de la școală sau care ți se cere pentru școală, poți să te plimbi, poți să faci și sport dacă vrei, dacă simți nevoia de sport, de a-ți folosi energiile; mă rog, la tinerețe omul e pornit așa, să facă ceva, și la oraș n-ai ce face, nu e ca la țară.

La oraș nu se pot realiza niște lucruri care se pot realiza la sat. La sat îi pui sapa-n mâna copilului de când o poate ține-n mână. La oraș trebuie să faci ceva și-atunci mai faci un sport, mai ieși la o plimbare, în orice caz, să nu-ți pierzi timpul în priviri fără rost la televizor.

Important este să-ți găsești totdeauna ceva de făcut, totdeauna ceva frumos, ceva care te îmbogățește sufletește și-atunci e foarte bine. Și dacă nu-ți găsești ceva de făcut, atunci te stăpânește vrăjmașul și-apoi îți dă el de lucru.

Arhimandrit Teofil Părăian, Cuvinte către tineri, Editura Omniscop, Craiova, 1998, pp. 41-42

Contact Form Powered By : XYZScripts.com