Header image

„Cum mi-ai dat telefon, iată că am sosit!”

11:04, miercuri, 11 februarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

„Cinstită maică stareță, să avem parte de  rugăciunile voastre” – își începe scrisoarea Eleni Xenou din orașul Volos, cerând iertare pentru neglijența de a  nu fi trimis mai devreme scrisoarea sa în legătură cu minunea pe care o făcuse Sfântul Efrem, vindecându-i copilul de scolioză. Pe când acesta era la gimnaziu i-a apărut în spate o durere mare. Ducându-l la ortoped și făcându-i investigații a aflat de la doctor de boala copilului. Același lucru l-a auzit și din partea doctorilor de la Atena, unde se dusese pentru un nou consult. Copilul suferea. „Ca mamă, am început să mă rog Maicii Domnului și Sfântului Efrem.”

Încă din prima zi de când a început să se roage, acesta i-a apărut în vis sub chipul duhovnicului ei, pe care îl chema Efrem. I-a spus de trei ori: „Cum mi-ai dat telefon, iată că  am sosit!” Femeia a întrebat cum de a venit „gheronda” în casa ei și a auzit aceleași cuvinte: „Cum mi-ai dat telefon, iată că am sosit!” S-a gândit atunci că „telefonul” fusese de fapt propria–i rugăciune către sfânt.

L-a dus mai apoi pe copil la Sfântul Efrem. Când i-a făcut din nou investigații – tânărul fiind acum la liceu – acestea au ieșit foarte bune, arătând o șiră a spinării dreaptă ca o lumânare! Copilul se vindecase, spre slava lui Dumnezeu, a Maicii Sale și pomenirea veșnică a Sfântului făcător de minuni Efrem!

Din Noi minuni ale Sfântului Efrem – Minuni cu copii născuți și nenăscuți, Editura Egumenița, 2009, p. 50-51

Contact Form Powered By : XYZScripts.com