Cutremur puternic în Albania. Bilanțul victimelor ajunge la 14 morți și 600 răniți - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Cutremur puternic în Albania. Bilanțul victimelor ajunge la 14 morți și 600 răniți

16:51, marți, 26 noiembrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Un cutremur puternic de magnitudine 6,4 a zguduit Albania marţi cu puţin timp înainte de ora locală 4:00, al doilea în aproximativ două luni, anunţă Reuters.

UPDATE //15:54// Cutremurul produs marţi dimineaţă în apropierea capitalei Tirana, a dus la moartea a cel puţin 14 persoane şi rănirea a 600, conform informaţiilor transmise de autorităţile locale. Mai multe clădiri din regiunea afectată s-au prăbuşit, a informat Ministerul Apărării, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

Ministrul Sănătăţii a informat de asemenea că unii dintre răniţi se află în stare gravă. Aproximativ 400 de soldaţi instalează corturi în cele două oraşe afectate pentru a adăposti oamenii rămaşi fără locuinţă.

UPDATE // 10:37 // Cel puțin șase persoane au murit, iar altele 150 au fost rănite. De luni seară până marți dimineața au avut loc 15 cutremure cu magnitudine peste 3, în aceeași zonă. Cel mai mare dintre ele este cel de 6,3, urmat la scurt timp de o replică de 5,3.

 Cel mai grav afectat este Durres, al doilea oraș ca mărime din Albania. Este și localitatea cea mai apropiată de centrul seismic al cutremurelor produse în ultimele 9 ore. Conform autorităților, cel puțin 15 oameni sunt prinși sub o clădire de 6 etaje care s-a prăbușit, unde au loc în acest moment operațiuni de salvare.

Știrea inițială

Cutremurul a avut epicentrul între oraşul port Durres şi capitală la o adâncime mică,  de 10 km.

Doi purtători de cuvânt ai Guvernului de la Tirana au declarat pentru Reuters că cele mai mari pagube produse clădirilor au fost la Durres şi câteva persoane au fost duse la spitalul din Tirana.

Întrebat în legătură cu pierderea de vieţi omeneşti, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat: „Mi s-a spus că nu există”.

Un cutremur cu o magnitudine de 5,6 a zguduit Albania pe 21 septembrie, fiind avariate aproximativ 500 de imobile, iar altele fiind distruse.

Ministerul Apărării a precizat că este cel mai puternic cutremur din Albania din ultimii 30 de ani.

sursa: deschide.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com