Dacă Biserica Ortodoxă din Ucraina va fi interzisă, sistemul judiciar al țării va cădea - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Dacă Biserica Ortodoxă din Ucraina va fi interzisă, sistemul judiciar al țării va cădea

13:09, luni, 29 ianuarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

„Ierarhul” Bisericii Ortodoxe a Ucrainei (BOaU) crede că posibila interdicție a BOUk va provoca prăbușirea sistemului judiciar din Ucraina.

Fostul mitropolit Oleksandr (Drabinko), într-un comentariu pentru ALPHA MEDIA, a declarat că în cazul interzicerii Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOUk), mii de comunități, eparhii și mănăstiri vor depune acțiuni în judecată. Acest lucru ar putea paraliza sistemul judiciar al țării.

El a explicat că Biserica Ortodoxă Ucraineană nu poate fi interzisă în principiu pentru că Biserica nu este o persoană juridică.

„Mănăstirile, parohiile și eparhiile sunt unități fizice. Și dacă fiecare dintre aceste comunități va începe să demonstreze în instanță că nu aparține Patriarhiei Moscovei, dacă vs începe să dea în judecată statul, atunci sistemul judiciar pur și simplu va cădea în această mlaștină a legalității”, a relatat Drabinko.

UJO a informat mai devreme că un avocat din SUA a trimis la Rada Supremă „Cartea Albă” cu privire la proiectul de lege împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Sursa: https://spzh.media/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com