Header image

Daruri de Sf. Nicolae la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

22:05, sâmbătă, 19 decembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Al şaptelea an consecutiv, de praznicul închinat Sf. Nicolae, ÎPS Mitropolit Vladimir invită copilaşii la Catedrala Mitropolitană. În acest an s-au adunat circa 500 de copii din diverse centre de plasament din municipiul Chişinău, precum şi poposiţi din raioanele Orhei, Străşeni şi Ialoveni.

În dimineaţa zilei, a fost oficiată Sf. Liturghie, Mitropolitul Vladmir fiind înconjurat de clericii catedralei, precum şi de câţiva slujitori invitaţi Arhim. Iov (Cristea) de la mănăstirea Curchi, prot. Nicolae Tudoreanu de la mănăstirea Doina şi prot. Octavian Moşin de la capela studenţească USM.

În timpul slujbei, diac. Ioan Condur a fost hirotonit preot pe seama mănăstirii Doina, învrednicindu-se şi de prima decoraţie – Bederniţa.

Mitropolitul Vladimir a fost felicitat cu prilejul ocrotitorului ceresc, căci din botez până la tunderea sa în monahism a purtat numele de Nicolae. În acelaşi timp, ierarhul i-a felicitat pe cei prezenţi, rostind cuvânt de învăţătură despre viaţa, activitatea şi minunile Sf. Nicolae. Apoi ierarhul a adresat felicitări celor care poartă acest frumos nume sau îl au drept hram al caselor şi a înmânat cadouri pentru copilaşii prezenţi.

Este de menţionat faptul că s-a stabilit o deosebită colaborare între Mitropolie şi Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, încât mai mulţi copii cu dizabilităţi şi nevoi speciale au fost binecuvântaţi, primind daruri, dar şi cărora le-a fost organizată o masă caldă şi au vizitat câteva muzee din capitală.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com