Daruri de Sfântul Nicolae la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Daruri de Sfântul Nicolae la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului”

12:28, luni, 19 decembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Al optulea an consecutiv, de praznicul închinat Sfântului Ierarh Nicolae, ÎPS Mitropolit Vladimir invită copilaşii la Catedrala Mitropolitană. În acest an s-au adunat circa 400 de copii din diverse centre de plasament din municipiul Chişinău. 

În dimineaţa zilei, a fost oficiată Sfânta Liturghie, alături de Mitropolit rugându-se Prot. mitr. Vadim Cheibaş, Secretar mitropolitan, împreună cu clericii Catedralei, precum şi Prot. mitr. Octavian Moşin de la capela studenţească USM.

După oficierea Serviciului divin, Mitropolitul Vladimir a fost felicitat cu prilejul Ocrotitorului ceresc, căci din botez până la tunderea sa în monahism a purtat numele de Nicolae. În acelaşi timp, Ierarhul i-a felicitat pe cei prezenţi, rostind cuvânt de învăţătură despre viaţa, activitatea şi minunile Sf. Nicolae. Mai apoi, Înaltpreasfinţia Sa a adresat felicitări celor care poartă acest frumos nume sau îl au drept hram al caselor şi a înmânat cadouri pentru copilaşii prezenţi.

Este de menţionat faptul că s-a stabilit o deosebită colaborare între Mitropolie şi Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului (DMPDC), încât mai mulţi copii cu dizabilităţi şi nevoi speciale au fost binecuvântaţi, primind daruri din mâinile Arhipăstorului.

La eveniment a fost prezentă şi Dna Rodica Terehovschi, şefa DMPDC, care s-a adresat către cei prezenţi în Catedrală cu un cuvânt de mulţumire şi deosebită recunoştinţă pentru implicarea Bisericii în acte de caritate faţă de cei mai trişti ca noi.

Tot astăzi, Întâistătătorul a decorat un grup de veterani din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com