De ce băieții se decid greu să se căsătorească? - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

De ce băieții se decid greu să se căsătorească?

De ce băieții se decid greu să se căsătorească? Ce i-ar putea urni ? Ce pot face eu ca fată dacă îmi place de un asemenea băiat și mi se pare că și lui de mine, însă nu face nici un pas de foarte mult timp?

După cum mai spuneam și altă dată, dacă acei tineri au relații intime, băiatul nu va fi îndemnat  să o ceară pe fată în căsătorie, pentru că el obține ceea ce își dorește. De asta, e un test, adică, de ce să aibă relații intime și responsabilitate, când poate avea numai relații intime? Ideea este că, deaceea  e bine ca fetele să-i pună la test pe băieți ca să-i vadă, „Dacă mă iubești, aștepți”, „Vrei să-mi demonstrezi că mă iubești?”, că sunt băieți care condiționează până la căsătorie,  „Dacă mă iubești, faci dragoste cu mine”, „Așa îmi arăți tu mie, dacă mă iubești”, iar fetele chiar cred asta. E o păcăleală, pentru că adevărata iubire, nu este să ceri plăcere de la celălalt, deci se jertfește pentru celălalt. Deci, băiatul trebuie să aștepte o săptămână, un an, doi, trei, dacă nu te așteaptă, înseamnă că nu te iubește, vrea numai plăcerea de la tine și pleacă.

Ce poți face tu, ca fată?

Am întâlnit situații din astea și să știți că dacă băieții nu sunt hotărâți, nu prea poți face mare lucru, decât să te rogi la Dumnezeu, încât, dacă nu-i hotătât, înseamnă că el nu vrea să fie cu tine o viață întreagă cred, sau încă mai așteaptă ceva, sau, nu știu ceva nu e în regulă acolo. Când un băiat iubește o fată, credeți-mă, știți cum merg lucrurile, mai ales când nu au relații intime, abia așteaptă, iubirea arde în sine numai să fii alături de celălat ? Eu de asta m-am căsătorit cu soția mea, pentru că nu mai voiam să mă duc la ea acasă și să ieșim în oraș, ci voiam să fiu toată ziua cu ea. Asta e iubirea adevărată! Ca răspuns, deci, de la băiat trebuie să vină totul.

Claudiu Bălan, Cum să iubești fără să regreți” – Claudiu Balan și pr. Constantin Sturzu (Întrebări), Conferință-Video, 2014

Contact Form Powered By : XYZScripts.com