De ce este important să avem un program zilnic de rugăciune ? - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

De ce este important să avem un program zilnic de rugăciune ?

17:42, miercuri, 22 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

– De ce este important să avem un program zilnic de rugăciune ?

– E bine să ne aducem aminte de Dumnezeu în toată vremea, dar ca să ne aducem aminte de Dumnezeu în toată vremea trebuie să avem şi un program care să ne pună în faţa lui Dumnezeu: un program de rugăciune de dimineaţă, să începem ziua cu Dumnezeu, un program de rugăciune de seară, ca să mulţumim lui Dumnezeu pentru ziua care a trecut. Este necesar lucrul acesta pentru că fără asta nu există o legătură cu Dumnezeu, datorită faptului că omul, mai ales în rugăciune, conştientizează prezenţa lui Dumnezeu.

Te poţi ruga şi în afară de programul acesta, dar programul acesta este necesar. Părintele Serafim Popescu, de la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, Dumnezeu să-l odihnească, s-a dus la Sfântul Munte, trimis fiind de Mitropolitul Nicolae Bălan, în vederea cunoaşterii realităţilor de acolo şi pentru a aduce în Mănăstirea de la Sâmbăta ce se poate aduce de la Sfântul Munte. El a ajuns la un părinte care l-a îndrumat – şi anume Părintele Antipa Dinescu de la Schitul Sfântul Lipatie – şi, când urma să meargă la Atena la studii, Părintele Antipa i-a spus aşa: „Să te ţii de pravilă că dacă nu, te îndrăceşti!”. Adică, există conştiinţa aceasta că omul trebuie să aibă o legătură cu Dumnezeu.

Întâmpinări, Interviuri cu Părintele Teofil Părăian, realizate de Sabin Vodă, Editura Sophia, București, 2000, p. 58

Contact Form Powered By : XYZScripts.com