Header image

De ce susţin construcţia Catedralei patriarhale de la Bucureşti

13:31, marți, 7 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Nu sunt creştin ortodox ci creştin greco-catolic. Evident, sunt supărat pe ierarhia Bisericii Ortodoxe Române pentru că se încăpăţânează să păstreze bisericile şi bunurile furate de la greco-catolici, cu ajutorul autorităţilor comuniste, în anul 1948.

De asemenea cred că denumirea de „mântuirea neamului”, atribuită catedralei este nu numai naţionalist hilară ci şi străină de valorile şi idealurile ecleziastice creştine.

Cu toate acestea susţin construcţia unei Catedrale patriarhale noi la Bucureşti. Mai întâi pentru că Biserica Ortodoxă română, a doua Biserică ca mărime dintre Bisericile Ortodoxe, are nevoie practică de o catedrală de mari dimensiuni, care să îi permită buna funcţionare liturgică şi să transforme Bucureştiul într-o capitală foarte importantă a lumii creştine răsăritene. Actuala catedrală patriarhală este atât de mică încât este practic imposibil să aduni pe toţi ierarhii ortodocşi români în acelaşi altar. Cum ar putea fi gazda primitoare a ierarhilor ortodocşi într-un atât de necesar viitor sinod pan-ortodox? Un alt argument este cel al nevoii de a oferi Bucureştiului un monument simbol, care odată cu trecerea anilor, va deveni un punct de reper nu doar spiritual ci şi turistic. O zonă altfel stranie a Bucureştiului, unde între Palatul Parlamentului, Academia Română şi luxosul hotel Marriot putem găsi….o savană populată de şobolani şi haite de câini, va fi schimbată în bine la faţă. Iar pe acolo unde nu se putea nici măcar gândi iluzia unui vad comercial, Catedrala va crea bazele pentru o relansare economică a întregului cartier.

Un al treilea argument este acela că monstruozitatea comunistă a Palatului Parlamentului va fi pusă în umbra Crucii. Ar fi confirmarea victoriei definitive a creştinismului ortodox asupra sălbăticiei comunist ateiste. Cam la fel ca şi catedrala Iisus Hristos Mântuitorul, din Moscova, reconstruită după ce fusese dărâmată de comunişti. În sfârşit, un al patrulea argument este acela că cei care atacă construcţia Catedralei Patriarhale împărtăşesc aceeaşi ideologie secularistă, ideologie ce îşi arată tot mai mult chipul agresiv anti-creştin la nivelul întregii Europe.

A fi contra acestei ideologii, care loveşte fără discriminări ecumeniste, pe catolici, ortodocşi, protestanţi şi neoprotestanţi, este o speranţă că ateismul, cea mai criminală credinţă ideologică din istorie, nu va mai putea să facă din nou ravagii, De aceea susţin construcţia Catedralei patriarhale ortodoxe de la Bucureşti, construcţia de biserici şi lăcaşuri de cult peste tot prin ţară şi prin lume, atâta timp cât corespund nevoilor reale ale comunităţilor credincioşilor.

Sursa: http://activenews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com