De Florii, în bisericile din Moldova au fost oficiate servicii divine speciale - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

De Florii, în bisericile din Moldova au fost oficiate servicii divine speciale

16:21, duminică, 13 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Creştinii din întreaga lume sărbătoresc astăzi Floriile. Duminica a şasea din Marele Post marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, pe un asin, însoţit de cei 12 apostoli. Cu acest prilej, şi în bisericile din Moldova au fost oficiate servicii divine speciale.

Oamenii au venit la biserică să sfinţească ramurile de salcie, care sunt păstrate întregul an şi sunt folosite la vindecarea bolilor:

„Este redeşteptarea, revenirea, înflorirea sufletului şi a spiritului, a speranţelor omeneşti pe care fiecare dintre noi le are”.

„E o sărbătoare frumoasă, e sărbătoare bătrânească”.

„Toată familia mea sărbătoreşte astăzi. Ţinem post pentru că suntem credincioşi şi mulţumim lui Dumnezeu că suntem astăzi aici”.

Iar cei care au venit de acasă fără ramuri de salcie, au avut posibilitatea să le cumpere chiar din preajma bisericilor. „Avem mărţişori, salcie, ceea ce se vinde acum la Florii. Orice bucheţel costă 5 lei”, a declarat o vânzătoare.

Floriile marchează şi renaşterea naturii, iar creştinii care au postit au dezlegare la peşte şi vin. În popor se mai spune că vremea în Duminica Învierii va fi exact aşa cum a fost de Florii.

sursa publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com