Header image

De la începutul „primăverii arabe” în Egipt au fost distruse mai mult de 40 de biserici creștine

18:37, joi, 12 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

De la începutul „primăverii arabe” în Egipt au fost distruse mai mult de 40 de biserici creștine, iar copții băştinaşi – cea mai veche comunitate creștină din lume – au devenit obiectul persecuțiiilor islamiștilor radicali. După „dezvoltarea continuă a democrației” copții vor fi sortiţi distrugerii complete.

Ce transformări aduce „democrația occidentală” în lumea arabă, este foarte viziil pe exemplul creștinilor locali, anume pe ei „libertatea” îi urmăreşte în primul rând. De exemplu, în Irak, înainte de invazia americană în 2003 trăiau 2 milioane de creștini, astăzi există doar 140.000.

Astăzi „democratizarea” a ajuns la alte două ţări din lumea arabă, în care există numeroase comunități creștine – Siria și Egipt. Și dacă regimul Assad din Siria mai menţine într-un fel atacurile islamiştilor asupra creștinilor, în Egipt nimicirea copților, cu instalarea „democrației” adusă de „Primăvara arabă”, cu câteva săptămâni în urmă era în plină desfășurare.

După venirea la putere a militarilor în Egipt, care au oprit răspândirea în continuare a „democrației”, a devenit clară demensiunea dezastrului adus comunităților creștine locale, care s-au produs în cei doi ani, cât la conducere au fost autoritățile  islamiste „alese în alegeri libere” (al căror lider a fost președintele Mursi).

După începerea „Primăverii arabe” conform datelor Uniunii organizațiilor copte au plecat din țară mai mult de 140.000 de creștini, iar vandalii au distrus şi jefuit mai mult de 40 de biserici creștine, printre care – 10 biserici catolice, câteva luterane şi 30 ortodoxe – copte și greceşti .

traducere pentru ortodox.md

sursa sedmitza.ru

 

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com