De ziua independenței să reflectăm asupra rolului și locului nostru în istorie ca urmași de sfinți și de eroi, ca neam născut din rugăciune și jertfelnicie - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

De ziua independenței să reflectăm asupra rolului și locului nostru în istorie ca urmași de sfinți și de eroi, ca neam născut din rugăciune și jertfelnicie

14:33, sâmbătă, 27 august, 2022 | Cuvinte-cheie: ,

MESAJ DE FELICITARE CU PRILEJUL ZILEI INDEPENDENȚEI REPUBLICII MOLDOVA

Iubiți întru Hristos frați și surori,

Stimați concetățeni!

Probabil mai mult ca oricând astăzi, când Bunul Dumnezeu ne-a învrednicit să ajungem la cea de a treizeci și una aniversare de la Proclamarea Independenței Republicii Moldova, trebuie să reflectăm asupra rolului și locului nostru în istorie ca urmași de sfinți și de eroi, ca neam născut din rugăciune și jertfelnicie.

Nu trebuie să cumpănim mult asupra acestor chemări, pentru că biografia și conștiința noastre colective ne spun fără echivoc – dragostea pentru Biserică, devotamentul față de Patrie, bunăvoința către oaspete și vecin, sunt binecuvântări pe care ni le-a lăsat Însuși Domnul.

Să fim dar vrednici de încrederea pe care ne-a acordat-o Atotțiitorul înzestrându-ne cu aceste daruri și să-I cerem astăzi și mai umil și mai fierbinte, pace în țărișoara noastră și în lume. Însă mai înainte de toate, să-I mulțumim Lui, pentru că oricât de învolburată nu ar fi marea contemporaneității noastre, Dumnezeu nu ne lasă iară și iară, aducându-ne de fiecare dată la limanul liniștit al milei Sale.

În zi de  solemnă celebrare, să ne iertăm deci unii pe alții în numele Domnului și să ne susținem reciproc pentru a pune cu toții umărul, fiecare după putința și vocația sa, ca să propășim această frumoasă și binecuvântată țară!

La Mulți Ani Moldova!

Cu dragoste întru Hristos,

+ IOAN,

EPISCOP DE SOROCA,

VICAR AL MITROPOLIEI CHIȘINĂULUI

ȘI A ÎNTREGII MOLDOVE

Contact Form Powered By : XYZScripts.com