Header image

Declarația Consiliului Suprem Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Ruse în legătură cu pericolul acţiunilor violente împotriva Bisericii canonice din Ucraina

15:35, miercuri, 26 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Consiliul Suprem Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Ruse a emis o declarație în legătură cu pericolul acţiunilor violente împotriva Bisericii canonice din Ucraina.

În ultimele zile suntem martori al unor amenințări deschise împotriva sfinţeniilor Ucrainei, venerate de credincioșiiortodocși din întreaga lume și care se află în sub jurisdicția Bisericii Ortodoxe canonice. Lavrele Kiev-Pecerska şi Poceaev au devenit ţintele mai multor provocări din partea radicalilor. A fost în pericol de a fi atacată administrația eparhială Sumsk.

Apelăm către toţi creștinii ortodocși din Ucraina, indiferent de preferințele lor politice, cu un apel de a preveni atacurile împtriva sfinţeniilor. Le mulţumim tuturor celor care deja au contribuit la apărarea bisericilor și mănăstirilor, nepermiţând profanarea lor şi dezlipirea de la Biserica adevărată.

Înălţând rugăciuni pentru încetarea conflictelor în rândul poporului ucrainean, vă înndemnăm să înţelegeţi că calea cătrea pacea din Ucraina exclude confruntările religioase, şi escaladarea acestora în lăcaşurile bisericilor și mănăstirilor.

traducere pentru ortodox.md

sursa patriarchia.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com