Declarația Sinodului Bisericii Ortodoxe din Ucraina: Drepturile credincioșilor sunt încălcate - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Declarația Sinodului Bisericii Ortodoxe din Ucraina: Drepturile credincioșilor sunt încălcate

14:25, luni, 15 aprilie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Sfântul Sinod al BOUkr va informa Bisericile Autocefale, alte state și organizațiile internaționale despre încălcarea drepturilor credincioșilor BOUkr.

Pe 10 aprilie 2024, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOUkr) a făcut o declarație despre încălcarea drepturilor credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene, relatează Departamentul pentru Informare și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Sfântul Sinod, prezidat de Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al Întregii Ucraine, s-a întrunit la mănăstirea Sfântului Panteleimon din Teofania, Kiev, pentru a discuta despre starea actuală a respectării drepturilor la libertatea religioasă în relația cu credincioșii și organizațiile religioase ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

În cadrul ședinței, Sinodul a adoptat și Declarației sinodală în care este reflectată poziția Bisericii cu privire la încălcarea dreptului la libertatea religioasă a credincioșilor și a organizațiilor religioase ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

În special, în Declarație se subliniază că „ierarhii, preoții și mirenii Bisericii Ortodoxe Ucrainene sunt supuși urmăririi penale pentru acuzații false. Bisericile și alte bunuri sunt expropriate, iar comunitățile religioase sunt reînregistrate în subordinea nou-formatei Biserici Ortodoxe a Ucrainei (BOaU). Aproape o mie și jumătate de biserici au fost acaparate până în prezent. Autoritățile locale iau decizii ilegale privind interzicerea folosirii proprietății de către organizațiile religioase ale Bisericii noastre”.

În lumina celor relatate mai sus, Sinodul a decis să informeze Bisericile Ortodoxe Autocefale, alte state și organizațiile internaționale pentru drepturile omului despre această problemă.

UJO a informat mai devreme că prima ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din acest an a început la Teofania.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com