Header image

DECLARAȚIE de la VATICAN despre sfârșitul lumii prognozat pentru21 decembrie a.c.

14:21, miercuri, 12 decembrie, 2012 | Cuvinte-cheie: , , ,

Sfarsitul lumii nu va veni deocamdata, a dat asigurari, ieri, directorul Observatorului astronomic al Vaticanului, Jose Funes, subliniind ca nu trebuie sa ne facem griji in legatura cu „profetiile” atribuite mayasilor potrivit carora sfarsitul lumii va avea loc la 21 decembrie a.c.

„Potrivit acestei asa-zise profetii, ar urma sa se produca o aliniere a planetelor si a Soarelui si o inversare a polilor magnetici ai Pamantului. Nu are rost sa aducem in discutie bazele stiintifice ale acestor afirmatii, evident false”, a afirmat Funes in ziarul L’Osservatore Romano ce apare la Vatican, mentionand ca o cautare pe internet pe aceasta tema da nu mai putin de 40 de milioane de rezultate.

El a explicat ca, in 2003, cand a participat la un curs de astronomie extragalactica la Universitatea din Tegucicalpa (Honduras), a avut ocazia de a constata capacitatea de observare a cerului de care dispuneau mayasii.

In orice caz – a continuat el – mayasii nu se intrebau daca Pamantul sau Soarele se afla in centrul Universului, ci erau interesati mai curand sa descopere un „model repetitiv de observatii din trecut care s-ar putea repeta si in viitor”.

Directorul Observatorului din Vatican a amintit ca se stie acum ca Universul a luat nastere acum circa 14 miliarde de ani, este format din 4% materie obisnuita, 23% materie „intunecata” si 73% energie „intunecata” si ca, potrivit celor mai fiabile date de pana acum, se extinde continuu, expansiunea sa fiind accelerata de energia neagra.

Tot ce se poate spune in momentul de fata pe baze stiintifice certe despre viitorul Universului este ca vor mai trece „miliarde si miliarde de ani pana sa se sfarseasca”, a conchis Funes.

Pe de alta parte, acesta a notat ca viziunea crestina asupra Universului si istoriei au un sens si ca in fiinta umana salasluieste convingerea ca moartea nu poate avea ultimul cuvant. „Cosmologia ne arata ca Universul se indreapta catre un sfarsit in frig si obscuritate, in timp ce mesajul crestin ne invata, din contra, ca la invierea din ultima zi Dumnezeu va reconstrui fiecare barbat, fiecare femeie si intregul Univers’, a spus preotul iezuit si astronomul argentinian.

Sursa: http://www.inprofunzime.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com