Denigrarea Bisericii - un trend periculos în România: Atenționări | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Denigrarea Bisericii – un trend periculos în România: Atenționări

19:57, luni, 14 noiembrie, 2022 | Cuvinte-cheie: , , ,

denigrarea bisericii trend periculos

În România vedem ”un trend” de denigrare a unor fețe bisericești care cumva și-au făcut un nume în media și în spațiul virtual. Mai nou este vorba de părintele Calistrat.

I-aș atenționa pe toți preoții, călugării, creștinii și nu în ultimul rând Ierarhii, care au reușit să-și facă un nume vizibil, că ar putea deveni țintă. Desigur, mai întâi vor fi trimiși tot soiul de provocatori, mai mult sau mai puțin conștienți, care să genereze o situație de conflict. Desigur, se va afla neapărat și vreun ”creștin evlavios” dotat cu telefon mobil care o să aibă grijă să ”documenteze” cazul ”ieșit din comun”. Mai departe, ”proteveii”, ”g4mediile” și alte scule își vor face treaba ”conștiincios”.

Atenționări

Atenționarea se referă nu doar la BOR ci și la spațiul nostru basarabean. Probabil ar fi cazul să discutăm și despre unele principii de ”securitate duhovnicească” pentru că este o luptă în care ne prefacem că nu este.

Un rol aparte aici l-ar avea mirenii, care fac parte din consiliile parohiale. Aceștia ar trebui să devină adevărați străjeri ai păcii și care ar preveni asemenea cazuri. Desigur, cel mai greu le va fi în cazul ”preoților țintă” care vor trebui să treacă prin asemenea situații.

Am observat că și unii politicieni din România, (tradiționaliști, conservatori, ș.a), deși aparent i-au luat apărare, totuși au venit cu precizările de rigoare că ”nu sunt fani ai unor preoți vedete” și că ”ar face pe plac lumii”, nu în zadar se bucură de popularitate.

(Poate e cazul să fie mai simpli și să rostească adevărul gol-goluț și lumea îi va urma și pe ei.)

Să ne rugăm pentru Părintele Calistrat să scape de această ispită, pe care a îngăduit-o totuși Dumnezeu pentru sporul său duhovnicesc. Este regretabil comentariul lui Vasile Bănescu de la Patriarhie care s-a grăbit să facă comentarii ”politic corecte”.

Biserica Ortodoxă va fi și în continuare lovită. Acum câțiva ani, scrisesem despre subminarea Bisericii din Moldova – Raportul Chatham House din Londra, care recomandă ONG-urilor (sorosiste) subminarea Ortodoxiei din interior. Cred că asemenea politică este promovată la nivelul întregii Ortodoxii.

Geopolitica sacră este mai greu de perceput, mai ales că puțini sunt cei care privesc evenimentele care se desfășoară acum în lume prin prisma dimensiunii metafizice.

Cu noi este Dumnezeu, de cine ne vom teme? Pace!
Cezar Salagor

Contact Form Powered By : XYZScripts.com